FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Split: proslavljena 15. obljetnica Sveučilišnog odjela za studije mora

SPLIT, 9. srpnja 2013. (Hina) - Sveučilišni odjel za studije mora Sveučilišta u Splitu danas je proslavio 15. obljetnicu djelovanja, a na svečanosti je promovirano 90 novih diplomiranih inženjera morskog ribarstva te biologije i ekologije mora.

U proteklih 15 godina na Odjelu je, kako je istaknuto, diplomiralo 335 studenata, a 18 ih je steklo titulu doktora znanosti.

Rektor Sveučilišta u Splitu Ivan Pavić je, obraćajući se nazočnima, istaknuo kako ovaj Odjel pokazuje da Sveučilište u Splitu nije mediteransko samo po svojoj zemljopisnoj pripadnosti nego i po sadržaju studija.

"Vjerujem da će novih 90 diplomiranih stručnjaka ovog Odjela pridonijeti preokretu Hrvatske prema moru, odnosno da će se potaknuti ekonomske snage kako bi se pokrenulo gospodarenje morem kao najvažnijim resursom Hrvatske", naglasio je rektor Pavić. Istaknuo je da je na Jadranu prva industrija bila ribarska.

"Ovaj Odjel je sve prepoznatljiviji brend Sveučilišta u Split i postaje rasadnikom stručnjaka za more", kazao je rekotr Pavić.

Podsjetio je i da od 46.000 kilometara mediteranske obale gotovo 13 posto pripada Hrvatskoj.

Na večanosti je dodijeljeno i više zahvalnica zaslužnima za pokretanje, rad i razvoj Sveučilišnog odjela za studij mora. Među ostalim zahvalnice su do bili rektor Ivan Pavić, prof. emeritus Perica Cetinić i posada broda "Tomiša" te Institut za oceanografiju i ribarstvo u Splitu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙