FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bjeliš: Jovanovićeva izjava o smjeni nije realistična

ZAGREB, 24. lipnja 2013. (Hina) - Rektor Sveučilišta u Zagrebu Aleksa Bjeliš ocijenio je danas nerealističnom izjavu ministra Željka Jovanovića da ga on želi smijeniti jer, istaknuo je, dosad rektori nikada nisu ni postavljali, niti smjenjivali ministre.

Oni koji postavljaju ministre, oni ih i smjenjuju, rekao je Bjeliš, dodavši da ono što on kao rektor radi "svim srcem i svim svojim snagama" jest da pokušava spriječiti ili barem umanjiti štetu zbog loših odluka koje Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta donosi.

Dosadašnju komunikaciju s Ministarstvom zagrebački rektor ocijenio je "normalnom, uobičajenom i kritičkom s obje strane kao što i treba biti". Želimo da sve što se postigne s Ministarstvom bude pripremljeno na što kvalitetniji način, a da bismo imali što bolje preduvjete za ispunjenje naših obaveza koje s ministarstvom ugovorimo i dogovorimo, želimo sudjelovati i pripremiti i druge odluke koje su u domeni ministarstva ili vlade, ustvrdio je.

Kao jednu od spornih točaka u tom odnosu Bjeliš izdvojio je sanaciju Studentskog centra, za koju se slaže da Ministarstvo ne može biti isključeno iz nje, no ističe da Jovanović dobro zna koliko je Sveučilište upozoravalo da i ono iz te sanacije ne može biti isključeno.

Nudili smo i predlagali drukčiji model sanacije u kojem bi Sveučilište i vlada s punom odgovornošću sudjelovali, no tim se putem nije išlo i sve više će se vidjeti posljedice te loše odluke, rekao je Bjeliš nakon otvorenja ovogodišnje Sveučilišne škole hrvatskog jezika i kulture.

Današnji novinski članak o tome da su sveučilišni profesori od školarina sebi povećavali plaće Bjeliš je nazvao "normalnim, sezonskim lovom na profesore" koji se ponavlja svake godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙