FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Metković: vrlo teško stanje u gradskom proračunu

METKOVIĆ , 8. srpnja 2013. (Hina) - Predsjednik Gradskog vijeća Metkovića Marin Veraja najavio je danas kako će, zbog teškog stanja gradskoga proračuna, na sutrašnjoj sjednici Vijeća predložiti ukidanje naknada svim vijećnicima te smanjenje plaća za 30 posto gradonačelniku i svim pročelnicima.

Veraja i zamjenici gradonačelnika Katarina Ujdur i Nikola Grmoja su na konferenciji za novinare upozorili na vrlo teško stanje u proračunu Metkovića, čiji dug premašuje 12 milijuna kuna, u što nisu uračunata dugovanja prema sto i jednom dobavljaču.

Za takvo stanje veliku krivicu, rečeno je, snosi bivši gradonačelnik Stipe Gabrić Jambo koji je nenamjenski trošio sredstva. Tako je samo u ožujku imao samo 22 putna naloga, dok je u lipnju grad Metković izdao samo dva putna naloga.

U proteklih 16 godina, rekao je Grmoja, brojnim udrugama isplaćeno je 20 milijuna kuna, a samo u 2007. godini potrošeno je 3,7 milijuna kuna za reprezentaciju.

Novi gradski čelnici upozorili su i kako je u posljednjih godinu i pol dana na čelu grada bivši gradonačelnik kupio 6 tona mesa, od čega je 4.136 kilograma potrošeno na reprezentaciju, a 1864 kilograma za predizborne uskrsne pakete.

U 2012. godini na putne naloge potrošeno je 278.735 kuna, a u prvih 5 mjeseci ove godine 110.300 kuna. Od ukupno 264 putna naloga u 2012., čak 150 dobio je službeni vozač grada, istaknuto je na konferenciji za novinare.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙