FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zlatar: novi gradonačelnik i župan o financijskoj konsolidaciji grada

ZLATAR, 13. lipnja 2013. (Hina) - Novoizabrani gradonačelnik Zlatara Stanko Majdak i novi zagorski župan Željko Kolar danas su u Zlataru održali sastanak na kojemu su raspravili tešku financijsku situaciju u gradu, s dugom od oko 16 milijuna kuna, te istaknuli kako će u dogovoru s dobavljačima učiniti sve da se spriječi blokada gradskoga računa.

Novi gradonačelnik i župan sastali su se samo dva dana nakon što je bivši gradonačelnik Marijan Đurek nepravomoćno osuđen na tri godine zatvora zbog zloporaba položaja i ovlasti te krivotvorenja isprava čime je grad oštećen za 23,7 milijuna kuna.

Gradonačelnik Majdak izvijestio je kako je po preuzimanju dužnosti zatekao dug od 16 milijuna kuna, što je gotovo dva i pol godišnja gradska proračuna.

Naglasio je kako je u Zlataru financijsko stanje teško, no da će u dgovoru s dobavljačima na svaki način pokušati spriječiti moguću blokadu gradskog računa.

Kolar, kojemu je ovo bio prvi službeni posjet nekom gradu ili općini otkad je izabran za župana, rekao je da će županija pomoći Zlataru da postigne dogovor s dobavljačima o prolongaciju obaveza.

Istaknuo je da će Zlatar uz pomoć županije ove i iduće godine raditi manje projekte, a "prodisat" će tek 2015. godine.

Kako bi se što bolje i neopterećenije mogao posvetiti radu u gradu koji je u velikim financijskim dubiozama, gradonačelnik Majdak zamrznuo je članstvo u Autohtonoj hrvatskoj seljačkoj stranci kojoj je bio potpredsjednik na nacionalnoj razini.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙