FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dioničarima HT-a isplaćena dividenda za 2012. od 20,51 kunu po dionici

ZAGREB, 8. srpnja 2013. (Hina) - Dioničarima Hrvatskog telekoma (HT) danas je isplaćena dividenda za 2012. u iznosu od 20,51 kunu po dionici ili ukupno gotovo 1,68 milijardi kuna, objavilo je na svojim web stranicama Središnje klirinško depozitarno društvo (SKDD) koje provelo tu isplatu.

Za dividendu HT je dioničarima isplatio gotovo cjelokupni iznos prošlogodišnje neto dobiti odnosno 99,9 posto od dobiti od nešto malo više od 1,68 milijardi kuna te dobiti.

Pravo na isplatu dividende, kako je objavio SKDD, ostvarili su dioničari na čijim su računima u SKDD-u 17. lipnja ove godine bile upisane HT-ove dionice, jer je tog datuma bila Glavna skupština HT-a koja je to i odlučila.

Preostali dio HT-ove dobiti iz prošle godine od 510,6 tisuća kuna po odluci Glavne skupštine raspoređuje se u zadržanu dobit.

Dividenda od 20,51 kunu po dionici za prošlu godinu za 1,63 kune po dionici je manja od one isplaćene dioničarima za 2011., a to je ujedno slijedom pada dobiti da i dividenda HT-a pada treću godinu za redom.

HT ima oko 210 tisuća dioničara, a najveći pojedinačni dioničar s udjelom od 51 posto je Deutsche Telekom (DT).

U vlasničkoj strukturi slijede privatni i institucionalni investitori s udjelom od 38,5 posto, Fond hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata koji drži udjel od 7 posto te umirovljenički fond s udjelom od 3,5 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙