FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Brodosplit ugovorio dva dizel motora za tankere

SPLIT, 5. srpnja 2013. (Hina) - Brodosplit-Tvornica dizel motora i Hrvatska brodogradnja Trogir ugovorili su danas izradu dva glavna dvokatna sporohodna dizel motora novije generacije za dva tankera za prijevoz naftnih proizvoda i kemikalija koja će se graditi u trogirskom brodogradilištu za tvrtku Trogir Maritime, priopćeno je danas iz Brodosplita.

Ugovaranjem novih poslova ostvaruju se uvjeti za dobru popunjenost kapaciteta Brodosplitove Tvornice dizel motora koja više od 46 godina proizvodi snažne brodske strojeve po licenci MAN Diesel &Turbo, izjavio je ravnatelj Brodosplitove Tvornice dizel motora Baldo Butirić.

Pojašnjava se da je Tvornica dizel motora u suradnji s MAN-om izrađivala i tehnički unaprijeđivala novi tip elektreničkog motora poboljšanih svojstava i smanjene potrošnje goriva te da motor udovoljava najstrožim važećim propisima za ispušne plinove.

Težina svakog od dva ugovorena dizel motora je 225 tona, visina blizu 10 metara, dužina 8 metara, a širina veća od 7 metara, dok mu je brzina 15,5 čvorova.

Brodogradilište Brodotrogir višegodišnji je partner Brodosplita kojem je Tvornica dizel motora u zadnjih deset godina isporučila osam glavnih motora.

Ovog su proljeća privatizirani i Brodosplit i Brodotrogir. Kupac Brodosplita je samoborski DIV Tomislava Debeljaka, a Brodotrogira tvrtka Kermas energija Danka Končara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙