FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Španjolskoj porast zanimanja za Hrvatskom

ZAGREB, 5. srpnja 2013. (Hina) - U Španjolskoj se povećava zanimanje za Hrvatskom njenim ulaskom u EU, što je potvrdilo 21 posto ispitanih u najnovijoj lipanjskoj anketi TripAdvisora u toj zemlji, a od ukupno 1.825 ispitanih 57 posto izjavilo je da ih Hrvatska zanima i kao odredište za godišnji odmor bez obzira na članstvo u EU.

Podatke iz ankete španjolskog TripAdvisora (najjači svjetski internet portal za ocjene turističke industrije od strane korisnika) prenose danas iz Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice (HTZ) dodajući da je samo 15 posto ispitanih Španjolaca u anketi tog portala kazalo da ih Hrvatska ne zanima kao odredište za odmor.

Uz to, na španjolskom TripAdvisoru u zadnjih godinu dana povećao se za 32 posto i broj pretraživanja o Hrvatskoj koju turisti ocjenjuju jednim od najboljih destinacija u Europi.

Zanimanje Španjolaca za Hrvatskom dodatno povećava i serija "Igra prijestolja" koja se snima ove godine na nekoliko lokacija u Hrvatskoj (Dubrovnik, Split, Klis i dr.) i zbog čega je ovih dana, točnije 4. srpnja, pokrenuta i nagradna igra na facebooku koju koordinira predstavništvo HTZ-a u Madridu.

Nagrade su avio prijevoz, boravak i smještaj u Dubrovniku, a igra je na toj društvenoj mreži već privukla više stotina tisuća pratitelja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙