FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministar Lorencin otvorio Valamarov obnovljeni Kamp Krk

KRK, 19. lipnja 2013. (Hina) - Ministar turizma Darko Lorencin otvorio je večeras obnovljeni Kamp Krk u Krku, jedini kamp na Jadranu s panoramskim bazenom i wellnessom, u čije je uređenje i tržišno repozicioniranje na četiri zvjezdice hotelska tvrtka Rivera Adria iz sastava Grupacije Valamar uložila gotovo 16 milijuna kuna.

Riječ je o novom turističkom proizvodu koji je, kazao je ministar Lorencin, na tragu nove Strategije razvoja turizma koja do 2020. osim povećanja broja kampova predviđa i znatna ulaganja u unapređenje kvalitete i dodatnih sadržaja u postojećim kampovima, ali i stvaranje novih.

Svemu što ide tim smjerom Ministarstvo turizma daje podršku jer je to vrlo važno za razvoj hrvatskog turizma, tim više ako uvažava ekologiju i dokazuje da je moguće postići održiv razvoj i u doba modernih tehnologija, naglasio je Lorencin.

Investicije u kampove imaju dobru perspektivu pa vjeruje da će se unaprijediti i zakonska regulativa da se stvore bolji uvjeti za ta ulaganja čemu će pomoći i dorada zakona o turističkom zemljištu, kao i zakon o strateškim investicijama te nove HBOR-ove kreditne linije.

Kamp Krk je, napomenuo je predsjednik Uprave Riviera Adrie Edi Černjul, novo ime bivšeg naturističkog kampa Politin koji je preuređenjem postao tzv. tekstilni kamp koji osim kamp parcela gostima smještaj nudi i u novim mobilnim kućicama u skladu s trendom luksuznog kampinga. Svaka uz standardnu opremu ima i po dvije sobe te dvije kupaonice, što je novost u hrvatskoj kamp ponudi, a ukupno je u kampu 364 smještajnih jedinica za oko 1.300 osoba dnevno.

Predsjednik Uprave Valamara Peter Fuchs naglasio je da su ove godine u obnovu svojih objekata uložili oko 170 milijuna kuna, a u zadnjih deset godina 1,07 milijardi kuna, što ih čini vodećim investitorima u hrvatskom turizmu. Prošle su godine u svojih 40 smještajnih objekata na Jadranu, od čega 28 hotela, prvi put premašili četiri milijuna noćenja, a i ove godine očekuju rast, istaknuo je Fuchs.

Velika očekivanja imaju i od Kampa Krk, čija su ciljna skupina obitelji s djecom. U kampu je i novozasađenih 300 stabala maslina, jedinstveni sustav pročišćavanja otpadnih voda i navodnjavanja hortikulture s pročišćenom vodom.

U jednom dijelu kampa ostala je i naturistička plaža kako bi se nastavila ta tradicija za 'stare' goste koji to traže, a prema najavama s tržišta i bukingu u Valamaru očekuju odličnu popunjenost.

(Hina) xtam yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙