FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Zagrebu ovog tjedna 2. međunarodni festival turističkog filma

ZAGREB, 1. srpnja 2013. (Hina) - Zagreb i Muzej Mimara od 3. do 5. srpnja bit će domaćini 2. međunarodnog festivala turističkog filma Zagreb Tourfilm u čiju je konkurenciju stiglo više od 300 filmova iz 56 zemalja svijeta, najavili su organizatori Turistička zajednica grada Zagreba (TZGZ) i tvrtka Balduči film.

Dio filmova koji su prošli selekciju bit će i prikazani na Zagreb Tourfilm festivalu, a govore uz ostalo o raznim tipovima turističke atraktivnosti, od promocije destinacija i raznim selektivnim oblicima turističke ponude, preko ljudi, kulture i tradicije do hotela i resorta.

Filmovi će se na festivalu prikazivati u četiri kategorije (spotovi do 2 minute, promotivni filmovi do 7 odnoso do 60 minuta te TV reportaža i TV dokumentarci), a odabrani filmovi moći će se (besplatno) pogledati u Muzeju Mimara i u sklopu tzv. filmskog maratona 4. srpnja u večernjima satima.

O pobjedniku festivala odlučivat će peteročlani stručni žiri čija je predsjednica ove godine Lela Krstevska iz makedonske komore za turizam, a uz nju tu su još i hrvatski redatelj Lordan Zafranović, direktorica sličnog festivala iz Poljske Ewa Kotus te Goranka Greif Soro i Bernardin Modrić.

Direktorica Zagreb Tourfilm festivala Spomenka Saraga ističe da je taj festival od ove godine i punopravni član Međunarodnog udruženja turističkih filmskih festivala-CIFT kojeg podržavaju i brojne međunarodne turističke organizacije.

Kao zanimljivost ove godine napominje da je u konkurenciju za Festival stiglo iznenađujuće puno filmova iz zemalja poput Ugande, Tanzanije, Vijetnama, Kenije i drugih.

Festival osim filmova prati i stručni program poput okruglog stola s temom povezanosti promocije turizma s vinima, a sudionici će moći i na nekoliko izleta gdje će im biti predstavljena ponuda Zagreba, Varaždina i Međimurja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙