FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Turisti iz BiH ostaju u Egiptu. žele izbliza vidjeti prosvjede

SARAJEVO, 4. srpnja 2013.(Hina) - Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine u četvrtak je građane te zemlje pozvalo da ne putuju u Egipat zbog krize koja vlada u toj zemlji, no unatoč tome turisti iz BiH koji borave u egipatskim ljetovalištima odlučili su tamo ostati, a neki su čak zatražili da im se organizira izlet do gradova u kojima su u tijeku prosvjedi, "kako bi i to zabilježili" kao uspomenu s putovanja.

Bosanskohercegovački turisti koji borave u Hurgadi i Šarm-el-Šeiku javili su kako u tim mjestima nema prosvjeda te se osjećaju sigurno i nemaju nakanu prekidati ljetovanje zbog državnog udara.

"Čak su nam se javili da im osiguramo prijevoz do gradova u kojima se održavaju prosvjedi, kako bi i te događaje zabilježili tijekom ljetovanja", navodi sgencija Fena riječi djelatnice turističke agencije Relax Tours Azre Mulahmetović.

Ukupan broj turista iz BiH koji su se odlučili ljetovati u Egiptu u srpnju razmjerno je malen, svega nekoliko desetaka, a turističke agencije bilježe 40 posto manje rezervacija za tu zemlju u odnosu na prijašnje godine. Znatno je veće zanimanje za Tursku i za ljetovanje na Jadranu.

Za razliku od turista, Ministarstvo vanjskih poslova BiH stanje u Egiptu smatra opasnim i zabrinjavajućim.

Zamjenik ministra vanjskih poslova BiH zadužen za konzularne poslove Zoran Perković izjavio je tijekom dana kako se putovanje u Egipat ne preporučuje, a državljanima BiH koji borave u toj zemlji savjetuje se da paze na osobnu sigurnost.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙