FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šibensko rodilište dobilo status Rodilišta - prijatelja djece

ŠIBENIK, 4. srpnja 2013. (Hina) - Rodilište šibenske Opće bolnice potvrdilo je svjetske kriterije kvalitete skrbi za majke i djecu u njihovim prvim zajedničkim danima te je ponovno postalo jedno od 31 hrvatskog rodilišta sa statusom Rodilišta – prijatelja djece.

Priznanje uručuje UNICEF za Hrvatsku koji je program pokrenuo 2007. godine u suradnji s Ministarstvom zdravstva i socijalne skrbi.

Ugledno priznanje šibenskome gradonačelniku i ravnatelju bolnice Željku Buriću uručio je danas u ime UNICEF-a koordinator programa "Rodilišta – prijatelji djece" Josip Grgurić.

Čestitavši osoblju šibenske Opće bolnice, osobito djelatnicima rodilišta, Grgurić je istaknuo kako je riječ o važnom priznanju koje majkama jamči da će u zdravstvenoj ustanovi dobiti najbolju moguću skrb i smještaj.

Upravo zato to se priznanje ne dodjeljuje trajno, nego se revidira svake tri godine. Ta je titula, rekao je Burić, plod dugogodišnjega rada i ulaganja u šibensko rodilište.

Ona je, dodao je, samo kockica u mozaiku dugogodišnjega truda njega kao ravnatelja i njegova tima koji je sav posao oko obnove rodilišta i završio.

Šibensko rodilište, podsjetio je Burić, imalo je uglednu titulu, no izgubilo ju je zbog nezadovoljavanja uvjeta.

To je bio znak da je vrijeme za nove investicije u rodilište, a obnovljeni odjel otvoren je u listopadu prošle godine, istaknuo je gradonačelnik i ravnatelj bolnice Željko Burić.

Ukupna vrijednost projekta bila je nešto manja od osam milijuna kuna, a sada je to jedno od najopremljenijih rodilišta u Hrvatskoj.

Uz suvremeno opremljenu rađaonicu, šibenski odjel ima i operacijsku dvoranu u sklopu rodilišta pa se rodilje više neće morati prebacivati na ginekologiju radi operacijskih zahvata.

U šibenskome rodilištu na godinu se rodi oko 700 djece, a 2012. godine rođeno ih je 70 više nego godinu prije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙