FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljen projekt "Intermodal" za lokalnu mobilnost

ŠIBENIK, 6. lipnja 2013. (Hina) - U šibenskoj Gradskoj knjižnici Jurja Šižgorića danas je osnovan odbor za mobilnost koji je, u sklopu projekta "Intermodal", osnovan radi pokretanja rasprave o lokalnoj mobilnosti u koju bi se uključili svi subjekti vezani uz prijevoz i turizam.

Međunarodni projekt "Intermodal" financiran je novcem Europske unije, a obuhvaća mnoge aktivnosti i razmjenu informacija s tvrtkama i institucijama uključenim u organizaciju javnog prijevoza i turistička kretanja te s predstavnicima lokalne samouprave.

U projektu sudjeluje jedanaest organizacija, tvrtaka i institucija iz Italije, Hrvatske i Albanije koje će raditi na razmjeni iskustava i osmišljavanju strategije razvoja učinkovitoga i održivoga intermodalnog sustava javnog prijevoza.

Ciljevi projekta su razvoj modela održive mobilnosti, poboljšanje kvalitete lokalnoga javnog prijevoza i potpora održivom razvoju turizma u regiji.

Obje obale Jadrana, istaknuto je na današnjem sastanku, pod velikim su pritiskom zbog gustog prometa te velike koncentracije turista tijekom ljeta.

Onečišćenje zraka zbog povećane emisije CO2 i buka pogoršali su ekološke standarde i kvalitetu života na nekim područjima u regiji, ocijenjeno je na sastanku.

Istaknuto je kako su prometne veze, posebice s otocima, često neučinkovite i ne mogu odgovoriti na suvremene životne potrebe i upravljanje turističkim tokovima.

Unatoč dobroj praksi, u većem dijelu regije nedostaju alternativna prometna rješenja koja bi u skladu s načelima održivog razvoja bila učinkovita u rješavanju problema prometne povezanosti, poput biciklističkih staza, prijelaznih parkirališnih zona, nadzemne željeznice i učinkovitog sustava javnog prijevoza.

Tim se pitanjima, rečeno je na današnjem sastanku, bavi projekt "Intermodal".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙