FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za četvrtak, 4. srpnja

ZAGREB, 4. srpnja 2013. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 4. srpnja.

ZAGREB - Predsjednik Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Suma Chakrabarti prigodom svog posjeta Hrvatskoj potpisat će nove ugovore o kreditiranju sa Zagrebačkom bankom za dvije kreditne linije u ukupnoj vrijednosti od 60 milijuna eura. Jedan ugovor o kreditu je za financiranje srednjeg i malog poduzetništva, u iznosu od 40 milijuna eura, a drugi je za financiranje projekata energetske učinkovitosti i obnovljih izvora energije, u iznosu od 20 milijuna eura. EBRD je do sada potpisala 152 projekta u Hrvatskoj, u sveukupnom iznosu od 2,77 milijardi eura. U svojoj novoj strategiji za razdoblje 2013.-2016. godine EBRD naglašava kako će nastaviti podržavati Hrvatsku i nakon njena pridruživanja Europskoj uniji, potičući konkurentnost lokalnih poduzeća (17,20 sati, Zagrebačka banka, Trg Josipa Jelačića 10).

ZAGREB - U povodu potpisivanja ugovora odobrenih projekata na aktivnosti inovativno poduzetništvo iz Poduzetničkog impulsa 2013. konferenciju za novinare održat će ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras (13,00 sati, u Velikoj dvorani, Vukovarska 78).

ZAGREB - Europski pokret Hrvatska i Europski dom dodjeljuju nagradu za europski govor godine, a dobitnik je guverner Hrvatske narodne banke Boris Vujčić. Nagrada za europski govor godine u Hrvatskoj redovito se dodjeljuje od 2003. godine, a predstavlja najvišu nagradu koju dodjeljuju europski pokreti, punopravni članovi Međunarodnog europskog pokreta (11,00 sati, Europski dom, Jurišićeva 1/1).

dežurne urednice:

prije podne: Nevenka Brčić

poslije podne: Davorka Stanešić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-adresa: gospodastvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙