FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za srijedu, 12. lipnja

ZAGREB, 12. lipnja 2013. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 12. lipnja.

ZAGREB - Novi program Ministarstva turizma i Ministarstva poduzetništva i obrta "1.000 bazena za hrvatski turizam" na konferenciji za novinare predstavit će ministar turizma Darko Lorencin. Također, predstavit će se i povoljni uvjeti financiranja za male i srednje poduzetnike u turizmu kroz novi program kreditiranja Hrvatske banke za obnovu i razvoj te mogućnosti financiranja malog i srednjeg poduzetništva u turizmu kroz fondove Europske unije (11,00 sati, Ministarstvo turizma, Prisavlje 14).

ZAGREB - U okviru provedbe IPA projekta tehničke pomoći "Podrška razvoja klastera" u trodnevni posjet Hrvatskoj dolazi delegacija iz španjolske pokrajine Baskije. Na sastancima sa predstavnicima hrvatskih institucija i novoosnovanih klastera konkurentnosti članovi delegacije predstavit će strategiju gospodarskog razvoja regije Baskije, čijom provedbom je ta regija postala druga najrazvijenija regija EU. Delegaciju Baskije primit će zamjenik ministra gospodarstva Alen Leverić, a nakon sastanka predviđene su izjave za medije (10,45 sati, Ministarstvo gospodarstva, Ulica grada Vukovara 78).

ZAGREB - U Državnom zavodu za statistiku održat će se prezentacija Eurostatovog Press Officea s ciljem upoznavanja medija s dostupnošću usluga i podataka koje Eurostat osigurava korisnicima (11,00 sati, DZS, Ilica 3).

ZAGREB - Proizvođačke cijene industrijskih proizvoda u Hrvatskoj u ovogodišnjem svibnju bile su 0,8 posto niže nego u travnju te 0,2 posto niže nego u svibnju prošle godine, podaci su Državnog zavoda za statistiku. Bez cijena energije, proizvođačke su cijene u svibnju na mjesečnoj razini pale za 0,1 posto, dok su na godišnjoj porasle za 0,4 posto. Proizvođačke cijene industrijskih proizvoda na domaćem tržištu u svibnju su u odnosu na travanj pale za 0,7 posto. U odnosu na prošlogodišnji svibanj, bile su više za 0,2 posto. Cijene po kojima su se industrijski proizvodi proizvedeni na domaćem tržištu prodavali u svibnju na stranim tržištima bile su niže jedan posto i u odnosu na travanj i u odnosu na svibanj prošle godine.

dežurne urednice:

prije podne: Slavica Cvitanić

poslije podne: Davorka Stanešić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-adresa: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙