FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovenija: Članstvo RH u EU jača međusobne bilateralne odnose

LJUBLJANA, 1. srpnja 2013.(Hina) - Pristup Hrvatske Europskoj uniji je novo uporište za bilateralne odnose Slovenije i Hrvatske, koji će hrvatskim članstvom u EU ojačati, objavilo je u ponedjeljak slovensko ministarstvo vanjskih poslova u priopćenju u kojem još jednom čestita Hrvatskoj na uspješnom ulasku u EU.

"Radujemo se budućoj suradnji s Hrvatskom na političkom, gospodarskom, kulturnom i znanstvenom području. Zajedničko članstvo Hrvatske i Slovenije u EU-u donosi koristi našim građanima s obje strane granice", navodi se u priopćenju na internetskoj stranici slovenskog ministarstva, uz napomenu da su obje države u prošlosti već dokazale da su sposobne prihvatiti dogovore o rješavanju važnih pitanja.

"Članstvo u EU-u objema državama donosi nove izazove i odgovornost na bilateralnoj i na razini Unije", stoji u priopćenju, u kojem se ističe i da će "Slovenija i Hrvatska u EU imati jači glas za potporu širenja Unije na preostale države zapadnog Balkana".

Slovensko ministarstvo vanjskih poslova također ističe da je Europska unija primanjem Hrvatske dokazala snagu i sposobnost da nastavi politiku širenja te potvrdila težnju da osigura blagostanje, demokratski razvitak i suživot različitih kultura i jezika u europskom prostoru.

Slovenski mediji u ponedjeljak posebno ističu da je slovenski predsjednik Borut Pahor sudjelovao na radnom doručku predsjednika sedam država jugoistočne Europe i izdvajaju njegovu izjavu da će se u Sloveniji 25. srpnja održati sastanak na kojem će sudjelovati predsjednici Albanije, BiH, Crne Gore, Hrvatske, Kosova, Makedonije, Slovenije i Srbije, a kojem bi, vjeruje Pahor, mogao nazočiti i francuski predsjednik Francois Hollande.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙