FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Tvrđi upaljeno 165 svijeća za žrtve od droge

OSIJEK, 26. lipnja 2013. (Hina) - U povodu Međunarodnog dana borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama u Osijeku je večeras upaljeno 165 svijeća za prošlogodišnje žrtve u Hrvatskoj, koje su smrtno stradale od droge, predoziranja, vožnje pod utjecajem opojnih sredstava i slično.

Akciju je organizirala Koordinacija udruga, organizacija i ustanova koje provode preventivni projekt pod nazivom "Legiranje, ne drogiranje", među kojima su Gradsko društvo Crvenog križa, Udruga za borbu protiv ovisnosti "Ne - ovisnost" i druge, osječka policija, Zavod za javno zdravstvo i Grad Osijek.

Cilj programa je upozoriti građane na problem rasprostranjenosti zlouporabe opojnih droga i potrebu uključivanja cijele zajednice, rekao je večeras osječki dogradonačelnik Vladimir Ham. Istaknuo je kako se "najžešće u tu problematiku zaista moraju uključiti svi" te da je "uloga roditelja od iznimne važnosti". Poruka roditeljima je: "Upamtite, droga i svi problemi vezani uz nju ne događaju se samo drugima, nego je velika opasnost da baš i vaše dijete ima dodira s tom opakom stvarnošću koja razara prvo mlade, a onda cijele obitelji", rekao je Ham.

Poručio je kako će Grad Osijek i "nadalje u suradnji s policijom i svima koji se bave tom problematikom raditi prije svega na prevenciji ovisnosti, ali i zalagati se za sankcioniranje prije svega onih koji mlade uvlače u pakao droge".

U znak upozorenja na 165 prošlogodišnjih žrtava droge u Hrvatskoj, večeras u 22 sata mladi su s upaljenim svijećama mimohodom od središta Tvrđe krenuli prema Vodenim vratima. Prije toga na Trgu Svetoga Trojstva u povijesnoj osječkoj jezgri Tvrđi predstavljen je rad udruga i ustanova koje se bave problematikom droge.

Predstavnici PU Osječko-baranjske predstavili su, između ostaloga, kako im u poslu pomaže pas prilikom otkrivanja droge. Po riječima Roberta Škorvaga, iz Odjela za prevenciju PU Osječko-baranjske "upravo rad na prevenciji je najvažniji u suzbijanju zlouporabe droge među mladima".

Prošle godine u Osječko-baranjskoj županiji kazneno je prijavljeno 85 dilera i 185 osoba za zlouporabu droga.

Predstavnica Gradske organizacije Crvenog križa Osijek Martina Hećimović, izrazila je zadovoljstvo "zajedništvom i suradnjom brojnih sudionika koji su tijekom cijeloga dana sudjelovali u akcijama obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama".

Tijekom prijepodneva u HGK Županijskoj komori Osijek Siniša Zovko održao je predavanje o bolestima ovisnosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙