FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MI 2013: Vaterpolisti u polufinalu, pobjede rukometašica i odbojkašica

MERSIN, 22. lipnja 2013. (Hina) - Hrvatski vaterpolisti izborili su plasman u polufinale Mediteranskih igara u Mersinu nakon što su u dvoboju 2. kola B skupine pobijedili Tursku 17:4 (5:1, 6:1, 4:1, 2:1) te zaključili natjecanje u skupini sa dvije pobjede.

Drugo mjesto u skupini i plasman u polufinale osigurala je i Španjolska koja je jučer pobijedila Tursku 13:3. Hrvatska će u polufinalu igrati protiv Italije u nedjelju, dok će se u drugom polufinalnom susretu sastati Grčka i Španjolska.

"Zadovoljan sam pobjedom bez obzira na kvalitetu suparnika. Veselim što su igrači igrali odgovorno," kazao je hrvatski izbornik Ivica Tucak.

Hrvatske rukometašice otvorile su nastup na mediteranskom turniru u Adani u skupini pobjedom protiv Makedonije 29:26 (16:15). Makedonke su bolje otvorile utakmicu i u prvih deset minuta bile su u stalnom vodstvu. U prvo vodstvo hrvatske igračice stigle su u 14. minuti (7:6) i do konca susreta više nisu ispuštale prednost. U pojedinim trenucima imale su i pet golova viška, a na koncu je završilo rezultatom 29:26.

Najefikasnije u našim redovima bile su Iva Litre Milanović, Katarina Ježić, Lana Franković, te Sonja Bašić sa po četiri gola. U makedonskim redovima najbolje su bile Elena Gjorgijevska sa osam, te njezina prezimenjakinja Dušica sa četiri gola.

"Pobjedu smo izborili prije svega dobrom igrom 5-1 u obrani iz koje smo realizirali dosta kontri. U zavšnici utakmice imali smo i pet golova viška, no cure su u samoj završnici olako shvatile utakmicu, pa su Makedonke zaprijetile. Pobjeda nije bila upitna, no smanjile su rezultat," kazao je hrvatski izbornik Vladimir Canjuga.

U drugom kolu hrvatske rukometašice u nedjelju u 13.30 sati očekuje susret protiv Španjolske.

Mediteranski turnir pobjedom su otvorile i odbojkašice koje su nakon pet dramatičnih setova pobijedile Francusku 3:2 (21:25, 25:23, 25:17, 13:25, 15:12). U drugom kolu naše odbojkašice u ponedjeljak očekuje susret protiv Italije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙