FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Župan Komadina u Rijeci preuzeo dužnost

RIJEKA, 3. lipnja 2013. (Hina) - Novoizabrani župan Zlatko Komadina preuzeo je danas dužnost od obnašatelja dužnosti župana Vidoja Vujića najavivši da će u novom mandatu nastojati maksimalno iskoristiti ovlasti županije za unaprjeđenje školstva i zdravstva, za donošenje novog županijskog prostornog plana te ostvarivati dobre kontakte s ministarstvima.

Dodao je da je Hrvatska visokocentralizirana, da se ni jedna investicija ne može provesti bez državnih tijela te da se nada da će u političkom životu dočekati decentralizaciju u regionalizaciju zemlje.

Komadina je ocijenio da je primopredajni zapisnik stručno sastavljen, da sumnja da je negdje učinjen bolji, te se zahvalio svim službama na čelu s dosadašnjim obnašateljem dužnosti župana Vidojem Vujićem.

To što sam primio je prošlost, s naznakama budućnosti, rekao je ističući da su naznake budućnosti dane u izbornom programu.

Komadina je još predstavio svoju zamjenicu Marinu Medarić, koja će kordinirati društvene djelatnosti i pomorstvo, te Marka Borasa Mandića, koji će pokrivati gospodarske djelatnosti i sport.

Zamjenik Petar Mamula zadužen je za pitanja nacionalnih manjina, civilno društvo, udruge, poljoprivredu i šumarstvo i ruralni razvoj.

Vujić je čestitao Komadini kazavši da je primopredaja prošla bez primjedaba te se osvrnuo na protekle lokalne izbore ocijenivši da su u Rijeci bili civilizirani i dostojanstveni.

Vujić je još rekao da danas u Omišlju, u vezi s ulaganjem u LNG terminal, boravi katarsko izaslanstvo, te da su im se ondje pridružili i predstavnici županijske uprave.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙