FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Karlovac: konstituiranna Županijska skupština i Gradsko vijeće

KARLOVAC, 20. lipnja 2013. (Hina) - U karlovačkoj Gradskoj vijećnici danas su održane dvije konstituirajuće sjednice te je utemeljena Županijska skupština i Gradsko vijeće Karlovca.

Predsjednik Županijske skupštine je Željko Bokulić (HSP AS), a dopredsjednici su Josip Zaborski (HDZ) i Boris Ožanić (SDP).

Predsjednik karlovačkoga Gradskog vijeća je Mihovil Stanišić (HSP), a dopredsjednici su Predrag Pavlačić (HSS) i Marina Novaković Matanić (SDP).

Nakon uspješnog konstituiranja Županijske skupštine, koje je sa 41-og mjesta prošireno na 43, odnosno popunjeno s dvoje predstavnika srpske nacionalne manjine (jednog s liste HDZ-a i drugog s liste HL SR) - staro/novi župan Ivan Vuzčić (HDZ) kazao je da se nada kako će svi vijećnici raditi u demokratskom ozračju na dobrobit svih stanovnika Karlovačke županije. Od ukupno 43 vijećnika 22-je je onih s koalicijske liste HDZ-a, kojoj je na čelu bio Vučić, što znači da koalicija HDZ-HSS-HSP AS-HSLS ima većinu.

Predsjednik Bokulić (HSP AS) u svom je kratkom nastupnom govoru kazao da se nada da će ova Skupština svojim radom vratiti čast i poštenje u politiku, tj, da će svi zajedno pokazati da i zanimanje političar može biti časno i pošteno.

Gradskim će vijećem sa ukupno 22 vijećnika vladati 13-toro njih s koalicijske liste uz HDZ, čiji je nositelj bio staro/novi gradonačelnik Damir Jelić. On je poželio da u radu svakog vijećnika motiv bude provedba raznih ideja, a ne sukobljavanje oko tih ideja.

Uz riječi neka uvijek imaju na umu da svatko od njih predstavlja barem tisuću ili dvije tisuće Karlovčana, koji su za njih glasovali, Jelić je poželio da im uvijek minuta šutnje za hrvatske branitelje na početku sjednice bude svjetionik u radu.

"Neka oni koji su poginuli za obranu ovog grada, ali i misao na sve one žrtve različitih generacija koje su ugrađene u Karlovac, budu vaš motiv u radu, a mi dužnosnici bit ćemo vam na raspolaganju za realizaciju odluka i ideja, kazao je Jelić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙