FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 15. lipnja 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 21 sat:

ZAGREB - Agrokor je danas u Ljubljani potpisao Ugovor o kupoprodaji 53,12 posto dionica Poslovnoga sistema Mercator d.d. s vlasničkim Konzorcijem od 12 prodavatelja, priopćeno je iz Agrokora. Agrokor će, kako navodi, za dionicu Mercatora platiti 120 eura, pod uvjetima koji su određeni Ugovorom, što čini 240 milijuna eura za 53,12 posto dionica Mercatora odnosno 452 milijuna eura za 100%-tni udio u kompaniji. Realizacijom Ugovora, zajedno s Mercatorom Agrokor će ostvarivati godišnje prihode od 7 milijardi eura te zapošljavati 60 tisuća ljudi pa Agrokor smatra kako ovo povezivanje ide u korist i na dobrobit kupaca, zaposlenika, proizvođača, zajmodavaca kao i ostalih dionika, a čime će nastati i najveća maloprodajna kompanija u Središnjoj i Istočnoj Europi.

ZAGREB - Odbor HDZ-a za branitelje te Odbor za znanost i obrazovanje pozvali su danas predsjednika Repulike Ivu Josipovioća, predsjednika Vlade Zorana Milanovića te ministra znanosti, obrazovanja i sporta Željka Jovanovića da reagiraju na tvrdnje predsjednika Samostalne demokratske srpske strane (SDSS) Vojislava Stanimirovića kako u hrvatskim školama srpska djece ne uče povijest prema hrvatskim nastavnim programima jer Srbi i dalje smatraju da je u Hrvatskoj vođen građanski rat. "Tražimo od predsjednika Josipovića, premijera Milanovića, nadležnih ministarstava i svih državnih ustanova žurnu reakciju na spomenute izjave, uključivanje branitelja u pisanje udžbenika novije hrvatske povijesti te unificiranje udžbenika povijesti u svim školama na cijelom teritoriju RH, stoji u priopćenju u kojem braniteljski odbor poručuje da branitelji neće dopustiti lažiranje povijesnih činjenica, a ni dvije povijesti u udžbenicima.

ZAGREB - Istraživanja žrtava s područja Siska i Sisačko-moslavačke županije, Sunje i Petrinje, Moslavine i Banije, a posebno masovnog zločina tijekom Domovinskog rata u Baćinu, glavna su tema 6. hrvatskog žrtvoslovnog kongresa koji je danas počeo u Zagrebu. Skup, koji se održava od 14. do 16. lipnja u Zagrebu i u Sisku u organizaciji Hrvatskog žrtvoslovnog društva (HŽD) i pod predsjedanjem predsjednika Društva Zvonimira Šeparovića, otvorio je mons. Vlado Košić, sisački biskup i predsjednik "Iustitia et pax" Hrvatske biskupske konferencije.

OSIJEK - Predsjednik Ivo Josipović obišao je nasip u osječkom Donjem gradu gdje je rano popodne došlo do procjeđivanja, zbog čega je uspostavljena druga linija obrane, te je izjavio kako se u obrani od poplave pokazao visok stupanj organiziranosti i kvaliteta priprema. Dodao je da je nasip u osječkom Donjem gradu najgroženije mjesto, gdje je opasnost od urušavanja nasipa i prodora vode vrlo velika, ali sudionici obrane od poplave spriječavaju da se to dogodi.

ZAGREB - Magistar farmacije Mate Portolan iz Splita danas je treći put izabran za predsjednika Hrvatske ljekarničke komore (HLJK). Potpredsjedničku dužnost i dalje će obavljati ravnateljica "Ljekarni Jadran" iz Rijeke Silvana Jager i novoizabrana Nada Jambrek iz "Ljekarni Zagreb". Imamo dobro i organizirano ljekarništvo s kojim ulazimo u Europsku uniju i to će nam donijeti i bolji položaj, rekao je predsjednik Hrvatske ljekarničke komore Portolan na Glavnoj skupštini HLJK-a.

PAKA/PREGRADA - U dvije prometne nesreće koje su se danas, kasno poslijepodne, dogodile u Varaždinskoj i Krapinsko-zagorskoj županiji poginula su dva muškarca. Varaždinska policija izvjestila je o prometnoj nesreći u mjestu Paka, u blizini Novog Marofa, gdje je došlo do prometne nesreće između motocikliste i traktora. Kako navodi varaždinska policija motociklist je bez svijesti prebačen u Opću bolnicu u Varaždinu, gdje je preminuo. I prometna nesreća u Zagorju odnijela je novu ljudsku žrtvu. Prema informacijama iz operativno-komunikacijskog centra PU krapinsko-zagorske, 44-godišnji vozač osobnog vozila sletio je s ceste u naselju Valentinovo kraj Pregrade.

IMOTSKI - U rijeci Vrljici u Glavini Donjoj, u blizini Imotskog, utopio se danas 16-godišnji dječak, doznaje se u splitskoj policiji. Po prvim informacijama, 16-godišnjak se u Vrljici kupao s vršnjacima, a oko 14 sati u jednom je trenutku potonuo. Za njim je odmah organizirana potraga, a oko 16 sati pronađen je mrtav u rijeci.

OMIŠALJ - Dvojica mladića poginula su na vodenom skuteru, udarivši u betonski blok za privez brodova u luci posebne namjene Sepen kod Omišlja na Krku, izvijestilo je Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture. Vijest o nesreći Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru u Rijeci primila je oko 10 sati od Pomorske policije, te su na mjesto nesreće odmah upućen brod Lučke kapetanije Rijeka "Vid" i inspektori sigurnosti plovidbe.

DUBROVNIK - Ministrica kulture Andrea Zlatar i gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić danas su u Dubrovniku razgovarali o upravljanju dubrovačkim zidninama s predsjednikom Društva prijatelja dubrovačkih starina Denisom Orlićem. Središnja tema sastanka bila je prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o obnovi ugrožene spomeničke cjeline Dubrovnika, koji se nalazi u proceduri hrvatskog Sabora.

ZAGREB - Izložbu "Remek-djela Muzeja Picasso", otvorenu 23. ožujka u Galeriji Klovićevim dvorima, do danas je vidjelo 100 tisuća posjetitelja, a tim je povodom u toj galeriji organiziran doček i proglašenje 100-tisućitog posjetitelja - Slavice Radić iz Splita. "Jako smo zadovoljni, 24 dana prije zatvaranja izložbe došli smo do brojke od 100 tisuća posjetitelja i od prodaje ulaznica zaradili predviđenih četiri milijuna kuna. Publika je odlično reagirala na izložbu i drago nam je što smo dokazali kako je moguće realizirati ovako skup i zahtjevan projekt", rekla je ravnateljica Galerije Klovićevih dvora Marina Viculin.

ZAGREB - U Ministarstvu kulture je na sjednici Festivalskog vijeća Splitskog ljeta danas prihvaćen program 59. Splitskog ljeta koje će se održati u Splitu od 14. srpnja do 14. kolovoza ove godine, priopćilo je splitsko Hrvatsko narodno kazalište.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙