FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 14. lipnja 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 21 sat:

ZAGREB - Odbor HDZ-a za branitelje te Odbor za znanost i obrazovanje pozvali su danas predsjednika Repulike Ivu Josipovioća, predsjednika Vlade Zorana Milanovića te ministra znanosti, obrazovanja i sporta Željka Jovanovića da reagiraju na tvrdnje predsjednika Samostalne demokratske srpske strane (SDSS) Vojislava Stanimirovića kako u hrvatskim školama srpska djece ne uče povijest prema hrvatskim nastavnim programima jer Srbi i dalje smatraju da je u Hrvatskoj vođen građanski rat. "Tražimo od predsjednika Josipovića, premijera Milanovića, nadležnih ministarstava i svih državnih ustanova žurnu reakciju na spomenute izjave, uključivanje branitelja u pisanje udžbenika novije hrvatske povijesti te unificiranje udžbenika povijesti u svim školama na cijelom teritoriju RH, stoji u priopćenju u kojem braniteljski odbor poručuje da branitelji neće dopustiti lažiranje povijesnih činjenica, a ni dvije povijesti u udžbenicima.

ZAGREB - Istraživanja žrtava s područja Siska i Sisačko-moslavačke županije, Sunje i Petrinje, Moslavine i Banije, a posebno masovnog zločina tijekom Domovinskog rata u Baćinu, glavna su tema 6. hrvatskog žrtvoslovnog kongresa koji je danas počeo u Zagrebu. Skup, koji se održava od 14. do 16. lipnja u Zagrebu i u Sisku u organizaciji Hrvatskog žrtvoslovnog društva (HŽD) i pod predsjedanjem predsjednika Društva Zvonimira Šeparovića, otvorio je mons. Vlado Košić, sisački biskup i predsjednik "Iustitia et pax" Hrvatske biskupske konferencije.

OSIJEK - Predsjednik Ivo Josipović obišao je nasip u osječkom Donjem gradu gdje je rano popodne došlo do procjeđivanja, zbog čega je uspostavljena druga linija obrane, te je izjavio kako se u obrani od poplave pokazao visok stupanj organiziranosti i kvaliteta priprema. Dodao je da je nasip u osječkom Donjem gradu najgroženije mjesto, gdje je opasnost od urušavanja nasipa i prodora vode vrlo velika, ali sudionici obrane od poplave spriječavaju da se to dogodi.

ZAGREB - Magistar farmacije Mate Portolan iz Splita danas je treći put izabran za predsjednika Hrvatske ljekarničke komore (HLJK). Potpredsjedničku dužnost i dalje će obavljati ravnateljica "Ljekarni Jadran" iz Rijeke Silvana Jager i novoizabrana Nada Jambrek iz "Ljekarni Zagreb". Imamo dobro i organizirano ljekarništvo s kojim ulazimo u Europsku uniju i to će nam donijeti i bolji položaj, rekao je predsjednik Hrvatske ljekarničke komore Portolan na Glavnoj skupštini HLJK-a.

PAKA/PREGRADA - U dvije prometne nesreće koje su se danas, kasno poslijepodne, dogodile u Varaždinskoj i Krapinsko-zagorskoj županiji poginula su dva muškarca.

Varaždinska policija izvjestila je o prometnoj nesreći u mjestu Paka, u blizini Novog Marofa, gdje je došlo do prometne nesreće između motocikliste i traktora. Kako navodi varaždinska policija motociklist je bez svijesti prebačen u Opću bolnicu u Varaždinu, gdje je preminuo. I prometna nesreća u Zagorju odnijela je novu ljudsku žrtvu. Prema informacijama iz operativno-komunikacijskog centra PU krapinsko-zagorske, 44-godišnji vozač osobnog vozila sletio je s ceste u naselju Valentinovo kraj Pregrade.

IMOTSKI - U rijeci Vrljici u Glavini Donjoj, u blizini Imotskog, utopio se danas 16-godišnji dječak, doznaje se u splitskoj policiji. Po prvim informacijama, 16-godišnjak se u Vrljici kupao s vršnjacima, a oko 14 sati u jednom je trenutku potonuo. Za njim je odmah organizirana potraga, a oko 16 sati pronađen je mrtav u rijeci.

OMIŠALJ - Dvojica mladića poginula su na vodenom skuteru, udarivši u betonski blok za privez brodova u luci posebne namjene Sepen kod Omišlja na Krku, izvijestilo je Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture. Vijest o nesreći Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru u Rijeci primila je oko 10 sati od Pomorske policije, te su na mjesto nesreće odmah upućen brod Lučke kapetanije Rijeka "Vid" i inspektori sigurnosti plovidbe.

DUBROVNIK - Ministrica kulture Andrea Zlatar i gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić danas su u Dubrovniku razgovarali o upravljanju dubrovačkim zidninama s predsjednikom Društva prijatelja dubrovačkih starina Denisom Orlićem. Središnja tema sastanka bila je prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o obnovi ugrožene spomeničke cjeline Dubrovnika, koji se nalazi u proceduri hrvatskog Sabora.

ZAGREB - Izložbu "Remek-djela Muzeja Picasso", otvorenu 23. ožujka u Galeriji Klovićevim dvorima, do danas je vidjelo 100 tisuća posjetitelja, a tim je povodom u toj galeriji organiziran doček i proglašenje 100-tisućitog posjetitelja - Slavice Radić iz Splita. "Jako smo zadovoljni, 24 dana prije zatvaranja izložbe došli smo do brojke od 100 tisuća posjetitelja i od prodaje ulaznica zaradili predviđenih četiri milijuna kuna. Publika je odlično reagirala na izložbu i drago nam je što smo dokazali kako je moguće realizirati ovako skup i zahtjevan projekt", rekla je ravnateljica Galerije Klovićevih dvora Marina Viculin.

ZAGREB - U Ministarstvu kulture je na sjednici Festivalskog vijeća Splitskog ljeta danas prihvaćen program 59. Splitskog ljeta koje će se održati u Splitu od 14. srpnja do 14. kolovoza ove godine, priopćilo je splitsko Hrvatsko narodno kazalište.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙