FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 1. lipnja 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 12,30 sati:

ZAGREB - Novi Prekršajni zakon kojim bi se trebali rasteretiti sudovi, te povećati stupanj naplate izrečenih prekršajnih (novčanih) kazni i učinkovitost prekršajnog postupka, danas je stupio na snagu. U cilju naplate prekršajne kazne u što kraćem roku, okrivljenike se stimulira na dobrovoljno plaćanje novčane kazne, smanjivanjem kazne na 50 posto ako se plati na "licu mjesta" ili na 75 posto ako se plati u roku određenom odlukom o kazni.

ZAGREB - Seizmografi Seizmološko službe Republike Hrvatske zabilježili su noćas u 2,51 sat slab potres s epicentrom kod Šibenika, priopćila je jutros Seizmološka slu8žba.

Magnituda potresa iznosila je 2,5 prema Richteru, a intenzitet u epicentru III-IV stupnja Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice. Potres se osjetio na šibenskom području.

ZAGREB - Uoči rasprave o izmjenama i dopunama Zakona o sportu na sjednici Hrvatskog sabora, iz Hrvatskog paraolimpijskog odbora (HPO) još jednom su apelirali na uvođenje trajne naknade za sportsku izvrsnost i za paraolimpijce koji odličja osvoje na svjetskim prvenstvima u paraolimpijskim sportovima, a ne samo na paraolimpijskim igrama. Iz Hrvatskog paraolimpijskog odbora smatraju kako se sadašnjim prijedlogom sportaši s invaliditetom dovode u neravnopravan položaj u odnosu na sportaše, osvajače medalja na svjetskim prvenstvima u olimpijskim sportovima.

ZAGREB - Najstarija međunarodna izložba likovnih umjetnosti, 55. Venecijanski bijenale danas službeno otvara svoja vrata za javnost, koja će do 24. studenog moći razgledati gotovo 90 nacionalnih paviljona i središnju izložbu "Enciklopedijska palača" s radovima više od 150 umjetnika iz 38 zemalja.

U povijesnim zgradama Giardina, Arsenala i na drugim lokacijama svoje će umjetničke odgovore na temu "Enciklopedijska palača" umjetničkog direktora Massimiliana Gionija predstaviti 88 zemalja svijeta, među kojima prvi put Kosovo, Bahami, Bahrein, Kuvajt, Maldivi, Obala Bjelokosti, Paragvaj i Tuvalu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙