FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV. Sport u 12,30 sati

ZAGREB, 14. lipnja 2013. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 12,30 sati.

ZAGREB

KHL Medveščak Zagreb od danas je jači za još jednog napadača. Zagrebačkom klubu pridružio se tridesetogodišnji Amerikanac Bill Thomas.

Thomasu, koji je tijekom profesionalne karijere odigrao 87 utakmica u NHL-u, 417 u AHL-u te osam u NLA-u, ovo će također, kao i zagrebačkim Medvjedima, biti premijerna sezona u KHL-u .

"Bill Thomas je "two-way" napadač, napadač koji je jednako koristan i u ofenzivnoj i u defenzivnoj zoni. U AHL-u je konstantno postizao oko 20-ak golova, a i ima 87 odigranih utakmica u NHL-u i ostvarenih 28 bodova. Njegovo iskustvo uvelike će pridonijeti momčadi i očekujem kako će biti jedan od naših top šest napadača", izjavio je sportski direktor Medveščaka Aaron Fox.

RIO DE JANEIRO

Mano Menezes (51) je novi trener Flamenga, što mu je prvi posao nakon što je u studenom prošle godine dobio otkaz kao brazilski izbornik, objavio je klub.

Menezes će tako na klupi Flamenga zamijeniti Jorginha, koji je smijenjen nakon samo 14 utakmica, i postat će treći trener ove godine u klubu.

"Jako sam ponosan", napisao je Menezes na svom Twitter profilu.

Menezes je vodio brazilsku reprezentaciju samo dvije godine tijekom kojih je obnovio momčad. Iznenadno je dobio otkaz kada se činilo da je konačno pronašao idealnu momčad nakon dvije godine eksperimentiranja.

Menezes se istaknuo 2005. kada je odveo Gremio iz druge lige u viši rang natjecanja, da bi dvije godine kasnije s tim klubom igrao finale

Libertadores kupa. Poslije toga se priključio Corinthiansu kojeg je također doveo do prve lige 2008.

Flamengo je jedan od najpopularnijih brazilskih klubova, a trenutačno je 14. na ljestvici s 20 klubova nakon što je pobijedio u samo jednoj od pet utakmica brazilskog prvenstva.

MIAMI

Velika trojka Miamija dominantnom je igrom sinoć svladala San Antonio Spurse sa 109-93 i izjednačila na 2-2 u finalu NBA.

LeBron James, Dwyane Wade i Chris Bosh odigrali su najbolju utakmicu finala zabivši zajedno 85 koševa.

"To nam je visilo nad glavom, očito", izjavio je nakon utakmice James koji je zabio 33 koša, najviše na utakmici. Kada se sva trojica poklopimo, teško nas je pobijediti."

Wade je zabio 32 koša, dok je Bosh "ubacio" 20 uz 13 skokova.

Kod Spursa je Tim Duncan postigao 20 pogodaka, najviše u momčadi, dok je Tony Parker, koji je na prošloj utakmici ozlijedio preponu dodao 15 koševa.

Peta utakmica se igra u nedjelju u San Antoniu.

Miami je kontrolirao početak utakmice i činilo se da će si osigurati vodstvo na poluvremenu, ali je onda u igru za Spurse ušao Boris Diaw koji je "pokrenuo" seriju od 11-2 i izjednačio na 49-49 prije odmora.

Vodeći sa 11 razlike šest minuta do kraja, branitelji naslova su se počeli odvajati zahvaljujući Jamesu koji je zabio devet koševa i koji se htio iskupiti za lošu igru u prošloj utakmici koju je Miami izgubio sa 36 razlike.

Trojac San Antonia Gary Neal, Danny Green i Kawhi Leonard, koji je zajedno u trećoj utakmici u zabio 65 koševa, sinoć je u porazu postigao 35 pogodaka.

Spursi su loptu izgubili 18 puta na utakmici i nisu uspjeli zaustaviti Jamesa, Wadea i Bosha što im je uspjelo u trećoj utakmici.

"Kada Bosh, Wade i James zabijaju ovako kao što su to učinili večeras, drugim momčadima je teško", izjavio je trener Spursa Gregg Popovich.

BIRMINGHAM/ZAGREB

Hrvatska tenisačica Mirjana Lučić-Baroni nije se uspjela plasirati u četvrtfinale WTA teniskog turnira u Birminghamu nakon što je u dvoboju osmine finala izgubila od pete nositeljice Njemice Sabine Lisicki 5:7, 6:2, 4:6.

Bio je to njihov drugi međusobni susret i druga pobjeda 26. tenisačice svijeta. Prvu je ostvarila 2011. na Aucklandu.

Danas ranije je igrala i Donna Vekić koja je u dvoboju osmine finala pobijedila Amerikanku Mariu Sanchez 4:6, 6:2, 6:2. Mladoj 16-godišnjoj osječkoj tenisačici za pobjedu protiv 119. igračice svijeta trebalo je nešto manje od dva sata igre.

U idućoj rundi Vekić očekuje Rumunjka Sorana Cirsteau koja je bila bolja od Srpkinje Bojane Jovanovski 6:1, 1:6, 6:1. Bit će to njihov prvi međusobni susret.

OSLO/ZAGREB

Nakon što je prošlog tjedna izgubio u Rimu na 100 metara, najbrži čovjek današnjice Jamajčanin Usain Bolt nije dozvolio iznenađenje na mitingu Dijamantne lige u Oslu pobijedivši u utrci na 200 metara s najbržim rezultatom sezone 19.79.

Najboljih 200 m ove sezone do Osla je istrčao Jamajčanin Nick Ashemeade koji je početkom svibnja u Kingstonu postavio vrijeme 20.00. Bolt je oborio i rekord mitinga u Oslu koji je od 1996. godine držao Frank Fredericks s rezultatom 19.82.

Drugo mjesto osvojio je Norvežanin Jaysuma Saidy Ndure (20.36), a treći je bio Britanac James Ellington (20.55).

Bolt je prošlog tjedna u Rimu osvojio drugo mjesto na 100 m iza Amerikanca Justina Gatlina. "Pregledao sam utrku i razgovarao s trenerom Glenom Millsom. Ako on nije zabrinut, nisam niti ja. Osjećam se dobro, sve sam bolje," kazao je Bolt.

OSLO

Hrvatska atletičarka Blanka Vlašić osvojila je tek peto mjesto na mitingu Dijamantne lige u Oslu preskočivši 185 centimetara.

Pobijedila je Ruskinja Svetlana Školina sa skokom od 197 centimetara, druga je bila Šveđanka Emma Green sa 195 cm koliko je preskočila i Ruskinja Ana Čičerova na trećem mjestu. Ispred Blanke bila je i Norvežanka Tonje Angelsen sa skokom od 190 cm.

Blanka je u Oslu četiri puta slavila (2010, 2009, 2008, 2006), no ovoga puta nije uspjela. Nakon pobjede u New Yorku s preskočenih 194 cm i trećeg mjesta u Rimu s visinom 195 cm, Blanka je na Bislett stadionu zapela na visini od 190 cm. Prije toga je propustila visinu od 180 cm, a potom iz prve preskočila 185 cm.

"Bilo je ovo za mene jako loše natjecanje, jedan od onih trenutaka kada ne znate što se dogodilo. Dobro sam se osjećala na zagrijavanju, ova podloga mi odgovara, no kad sam krenula skakati dogodila se blokada," kazala je Blanka za HTV, naglasivši kako loš rezultat u Oslu nije razlog nikakve ozljede.

"Nije ozljeda u pitanju niti išta fizički, očito sam ispraznila baterije," dodala je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙