FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

ZAGREB, 3. lipnja 2013. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

ZAGREB - Hrvatska nogometna reprezentacija vratila se iz Međugorja u Zagreb, te je u ponedjeljak na terenima "Zagrebella" odradila trening koji je bio otvoren za javnost i na kojem je bilo oko 500 navijača "vatrenih". Na treningu su bila 23 igrača, kasnio je Gordon Schildenfeld iz PAOK-a, dok će Stipe Pletikosa iz Rostova stići u utorak. Nikica Jelavić je zbog ozljede radio po posebnom programu, a lakši ritam treninga imao je i Mario Mandžukić. Vedran Ćorluka, Dejan Lovren i Luka Modrić zbog žutih kartona neće moći nastupiti protiv Škotske u kvalifikacijskoj utakmici za SP 2014., koja se igra 7. lipnja u Zagrebu, ali će igrati u prijateljskom dvoboju sa Portugalom 10. lipnja u Ženevi.

ZAGREB - Od 1. srpnja ove godine bit će ukinuto financiranje sporta iz državnog proračuna, ali će NK Dinamo moći dobivati financijska sredstva od Grada Zagreba ukoliko dokaže da ih koristi samo za mlađe uzrasne kategorije. "Ulaskom Hrvatske u Europsku uniju više neće vrijediti nacionalna pravila u financiranju sporta nego pravila EU koja ne dozvoljavaju da profesionalni klubovi dobivaju sredstava iz proračuna. Moći će se financirati rad amaterskih klubova, ali i to pod određenim uvjetima i to će biti pod nadležnosti vaše Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja", kazao je danas na Konferenciji o Politici europske unije u području zaštite tržišnog natjecanja u dijelu koji se odnosi na financiranje sporta kroz državne potpore direktor Ureda za sport pri EU Folker Hellmund. Predsjednik HOO-a Zlatko Mateša rekao je da među sportskim djelatnicima u Hrvatskoj ima puno dilema s kojima će se susresti već za 28 dana i zato će HOO u dogovoru s MZOS uskoro poslati nekoliko osoba na edukaciju u Bruxelles kako bi što bolje mogli odgovoriti na brojna pitanja koja će im uskoro početi postavljati klupski dužnosnici.

ZAGREB/MINSK - Hrvatski boksački reprezentativac poluteške kategorije Hrvoje Sep (81 kg) plasirao se u četvrtfinale Europskog prvenstva, koje se do 9. lipnja održava u Bjelorusiji, izvijestio je Hrvatski boksački savez. Hrvoje Sep je u drugom kolu potpuno deklasirao svog suparnika Bugara Radoslava Pantaleeva pobijedivši jednoglasno na bodove. Ivan Njegač (do 64 kg) nije uspio upisati pobjedu u Minsku. U izjednačenom meču drugog kola bolji od njega bio je Francuz Abdel-Malik Ladjali. U utorak će od hrvatskih predstavnika u ring Borna Katalinić (69 kg), Sanjin Pol Vrgoč (75 kg) i Marko Čalić (91 kg).

MEISSEN - U 3. kolu šahovskog Mitropa kupa, tradicionalnog momčadskog natjecanja srednjeeuropskih zemalja, muška reprezentacija Hrvatske odigrala je s Njemačkom neodlučeno 2:2. U svom debiju u Meissenu Darko Dorić nije bio uspješan. Poslije slabe igre izgubio je od međunarodnog majstora Alexandera Dončenka, a meč-bod osigurao nam je Ante Šarić, koji je u topovskoj završnici nadvisio Dennisa Wagnera. Davorin Kuljašević i Alojzije Janković remizirali su poslije sigurne igre. U 3. kolu natjecanja šahistkinja Hrvatska je izgubila od Njemačke sa 1,5:0,5. Remizirala je Ivona Purgar, a Zrinka Deur-Šarić pretrpjela je drugi uzastopni poraz.

LONDON - Portugalski nogometni stručnjak Jose Mourinho u ponedjeljak je i službeno postao novi trener Chelseaja, s kojim je potpisao četverogodišnji ugovor. Vrijednost ugovora nije objavljena, ali prošlog tjedna britanski su mediji objavili da će iznositi 47 milijuna eura. "Svi smo ushićeni jer smo ga uspjeli vratiti u klub u kojem je uvijek uživao poštovanje i ljubav. Želimo napredovati, a Mourinho je garancija toga", izjavio je izvršni predsjednik Chelseaja Ron Gourlay. Mourinho je u subotu završio trogodišnji rad u Real Madridu, i sada se vraća u Chelsea, kojeg je uspješno vodio od 2004. do 2007., osvojivši šest trofeja, među kojima su bila dva naslova prvaka Engleske i FA kup.

PARIZ - Rezultati teniskog Grand Slam turnira u Roland Garrosu:

TENISAČICE, osmina finala -

Maria Kirilenko (RUS/12) - Bethanie Mattek-Sands (SAD) 7-5, 6-4

Viktorija Azarenka (BLR/3) - Francesca Schiavone (ITA) 6-3, 6-0

TENISAČI, osmina finala -

Novak Đoković (SRB/1) - Philipp Kohlschreiber (Nje/16) 4-6, 6-3, 6-4, 6-4

Tommy Haas (Nje/12) - Mihail Južni (RUS/29) 6-1, 6-1, 6-3

Rafael Nadal (Špa/3) - Kei Nishikori (Jap/13) 6-4, 6-1, 6-3

DORTMUND - Poljski nogometaš Jakub Blaszczykowski (27) produžio je ugovor sa europskim viceprvakom Borussijom Dortmund za još dvije sezone, odnosno do ljeta 2018. godine. "Blaszczykowski je jedan od naših najvažnijih igrača, i to ne samo radi toga što pokazuje na travnjaku već i zbog njegove osobnosti", kazao je u ponedjeljak sportski direktor Borussije Michael Zorc. Blaszczykowski je u Borussiji od 2007. godine, a u 168 utakmica zabio je 25 golova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙