FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovenija: žalbe zbog bučnog festivala u Kanegri došle i do diplomata

LJUBLJANA, 12. lipnja 2013.(Hina) - Stanovnici Pirana i susjednih naselja na slovenskoj obali nekoliko dana nisu dobro spavali zbog bučnog festivala elektronske glazbe na hrvatskoj strani, a njihove žalbe došle su i do diplomata, javljaju slovenski mediji.

Od četvrtka do nedjelje je na plaži u Kanegri trajao ECHO, engleski festival elektronske glazbe, na kojemu je u prekrasnom ambijentu više tisuća mladih imalo priliku slušati cijeli spektar žanrova, od elektronskog funka i tech-housea do soula i reggaea, te plesati uz muziku cijelu noć.

No, bučna glazba i noćne vibracije uznemirile su stanovnike Pirana, Lucije, Portoroža i drugih obližnjih naselja na slovenskog strani zaljeva koji nisu mogli spavati zbog buke. Mediji su prethodnih nekoliko dana izvještavali o njihovim prosvjedima i i neuspješnim pokušajima piranskog gradonačelnika Bossmana da zaplet riješi na lokalnoj razini sa svojim kolegama u Umagu i Bujama.

Kako u srijedu navodi ljubljansko "Delo", stvar je dobila i diplomatsku dimenziju, jer je Bossman o problemu prekograničnih utjecaja glasne elektronske glazbe, koja je odzvanjala dugo u noć, izvijestio ministarstvo vanjskih poslova u Ljubljani, koje je na to skrenulo pozornost hrvatskom veleposlaniku u Ljubljani Svjetlanu Berkoviću.

Kako navodi vodeći slovenski list, slovenska strana je upozorila da "negativni i neprihvatljivi" prekogranični utjecaji bučne elektronske glazbe koja se širila na slovensku stranu ne mogu biti prilog jačanju dobrosusjedskih odnosa te da bi ubuduće bilo dobro o tome voditi računa kad se za takva događanja prijavljuju i za njih izdaju dozvole.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙