FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12,30 sati

ZAGREB, 11. lipnja 2013. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 12,30 sati.

ŽENEVA

Nakon poraza od Škotske u kvalifikacijama za svjetsko nogometno prvenstvo, hrvatska reprezentacija je doživjela poraz i od Portugala 0:1 u prijateljskom susretu igranom u Ženevi.

Pogodak odluke postigao je Cristiano Ronaldo u 36. minuti. Zvijezda Real Madrida je četiri minute kasnije uzdrmala vratnicu, a blizu pogotka Ronaldo je bio i u 17. minuti kada je iz sjajne prilike loše pucao. Srećom, po našu momčad Ronaldo je u poluvremenu ostao u svlačionici.

Hrvatska je nastupila u bitno oslabljenom sastavu i to bez sedmorice važnih igrača. Zbog ozljeda su otpali Mario Mandžukić, Eduardo, Nikica Jelavić, Stipe Pletikosa i Gordon Schildenfeld, Josip Šimunić je dobio slobodno zbog početka Dinamovih priprema, dok je Dejan Lovren otpao zbog vjenčanja. Utakmicu su otvorila tek četvorica igrača iz ogleda sa Škotima (Srna, Strinić, Rakitić, Olić), u momčad se vratio Modrić, od prve minute je debitirao veznjak Istre Hrvoje Milić, a nakon duže pauze zaigrao je i Ivo Iličević.

U drugom poluvremenu priliku je dobio i Alen Halilović koji je postao najmlađi debitant u povijesti hrvatske nogometne reprezentacije. Halilović je debitirao u 'kockastom' dresu sa 16 godina, 11 mjeseci i 23 dana. Dosadašnji rekorder bio je Josip Radošević koji je 11. rujna prošle godine zaigrao protiv Belgije u Bruxellesu u kvalifikacijskoj utakmici za odlazak na Svjetsko prvenstvo sa 18 godina, pet mjeseci i osam dana. Prve minute u hrvatskom dresu zabilježio je i branič Slaven Belupa Igor Bubnjić koji uskoro seli u Udinese.

Bio je to treći hrvatsko - portugalski ogled i naš treći poraz. Hrvatska je izgubila i 1996. na EP-u u Engleskoj (0:3), te u prijateljskom susretu u Coimbri 2005. godine (0:2).

ASUNCION

Urugvajski trener Gerardo Pelusso (59) podnio je ostavku na mjesto izbornika Paragvaja nakon što je ta reprezentacija u petak izgubila sve izglede da se plasira na svjetsko nogometno prvenstvo 2014. u Brazilu.

Paragvaj je u petak na svom terenu poražen od Čilea sa 2:1 i poslije 12 odigranih kvalifikacijskih utakmica nalazi se na dnu ljestvice južnoameričke grupe kvalifikacija sa samo osam bodova.

Pelusso, koji je kao trener osvojio pet nacionalnih titula vodeći klubove iz tri južnoameričke zemlje, izborničku je dužnost obavljao od 2012.

Nogometaši Paragvaja imaju pred sobom još četiri utakmice do kraja kvalifikacija mogu samo još teoretski stići do pete pozicije koja bi ih odvela u doigravanje, a na kojoj je trenutačno Venezuela sa 16 bodova. Četiri mjesta koja izravno vode na svjetsko prvenstvo drže Argentina, Kolumbija, Ekvador i Čile.

Reprezentacija Paragvaja, koja je sudjelovala na zadnja četiri svjetska prvenstva, sljedeću utakmicu igra 6. rujna kod kuće protiv Bolivije.

DETROIT

Novi trener NBA momčadi Detroit Pistons je Maurice Cheeks koji je s klubom potpisao višegodišnji ugovor.

Cheeks, bivši trener Philadelphia 76ers-a i Portland Trail Blazersa, zamijenit će na klupi Detroita Lawrencea Franka, koji je smijenjen nakon što su Pistonsi ovu godinu završili s neslavnim omjerom pobjeda i poraza od 29-53.

"Osvojio je NBA prvenstvo, vodio je klub u dva NBA finala kao pomoćni trener i bio je mentor nekim od vodećih mladih igrača u NBA", izjavio je predsjednik Pistonsa Joe Dumars.

Cheeks je bio trener Trail Blazersa od 2001. do 2005. ostvarivši tada rekordan omjer pobjeda i poraza u regularnom dijelu sezone od 162-139. Trener 76-ersa je postao 2005. u više od tri sezone imao je 122 pobjeda i 147 poraza.

Zadnje četiri sezone bio je pomoćni trener Oklahoma City Thundera.

Četiri puta izabran u NBA All Star momčad, 56-godišnji Cheeks je igrao u Ligi 15 godina

ISTANBUL

Turski nogometni doprvak Fenerbahče nalazi se na korak od drugog izbacivanja iz Lige prvaka u posljednje tri sezone nakon što je UEFA optužila pet klupskih dužnosnika za namještanje utakmica.

UEFA je danas objavila kako će 22. lipnja održati disciplinski postupak na kojem će donijeti odluku. Nisu navedena imena čelnika koji se optužuju za namještanje. Pod istragom se našao i Bešiktaš, te rumunjski prvak Steaua nakon što je vlasnik bukureštanskg kluba Gigi Becali završio u zatvoru zbog mita.

Jedan od najpopularnijih turskih klubova izbačen je iz Lige prvaka u sezoni 2011/12. jer je nekoliko vodećih ljudi kluba bilo povezano s namještanjem utakmica nacionalnog prvenstva.

Fener je ovu sezonu završio na drugom mjestu iza Galatasarayja i izborio je plasman u treće kolo kvalifikacija za Ligu prvaka.

MALAGA

Bivši veznjak zagrebačkog Dinama Čileanac Pedro Morales potpisao je ugovor na dvije godine sa španjolskim prvoligašem Malagom.

Morales je u Malagi igrao posljednjih šest mjeseci kao posuđeni igrač Universidad de Chilea u čije redove se vratio nakon što je napustio redove hrvatskog prvaka. Za Malagu je odigrao sedam susreta i pritom postigao tri gola što je bilo dovoljno da mu čelnici kluba ponude ugovor.

"Oduševljen sam što ostajem u Malagi. Uspio sam pokazati kako nisam za otpis," kazao je 28-godišnji Čileanac.

Morales je u Dinamo stigao 2008. godine za dva milijuna eura kao 'zamjena za Luku Modrića', a u svojoj drugoj sezoni u 'modrom' dresu bio je najbolji strijelac kluba. Morales je za čileansku reprezentaciju odigrao sedam susreta.

FORMIA

Hrvatski jedriličari Šime Fantela i Igor Marenić otvorili su natjecanje na Europskom prvenstvu za olimpijske dvojce u klasi 470 u talijanskom gradu Formia s trećim mjestom među Europljanima.

Prvi su Australci Belcher/Ryan koji ne konkuriraju za medalje. Danas su odjedrena tri plova, Šime i Igor su bili treći, peti i drugi.

"Dugi su bili plovovi, umorio nas je današnji dan. Dobro smo jedrili, ali tek je početak, idemo dan po dan," komentirao je Igor Marenić.

U otvorenom dijelu poretka Fantela/Marenić zauzimaju četvrto mjesto. Nevjerojatni Australci Matt Belcher i Will Ryan upisali su danas tri pobjede i nalaze se na prvom mjestu. Australcima se trenutačno zaista nitko ni približiti ne može. Ante Botica i Jure Vuletić su nakon prvog dana 52.

U ženskoj konkurenciji, među 40-ak posada, nakon dva plova na 20. mjestu su Enia Ninčević i Romana Župan. Među Europljankama su 17.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙