FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - Sport u 21 sati

ZAGREB, 10. lipnja 2013. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21 sati:

BIRMINGHAM - Hrvatske tenisačice Donna Vekić, Ajla Tomljanović i Mirjana Lučić-Baroni uspješno su startale na WTA teniskom turniru u Birminghamu. Donna Vekić je u dvoboju prvog kola pobijedila Talijanku Camilu Giorgi 7-6 (2), 6-3, Lučić-Baroni je slavila protiv Čehinje Karoline Pliskove 6-3, 6-2, dok je Ajla Tomljanović pobijedila prošlogodišnju pobjednicu ovog turnira, Amerikanku Melanie Oudin 6-3, 6-1. Vekić je protiv 21-godišnje Talijanke, 92. tenisačice svijeta slavila nakon sat i pol igre. U drugom kolu protivnica naše tenisačice bit će Poljakinja Urszula Radwanska protiv koje je igrala jednom i izgubila. I to ove godine u meksičkom Monterreyju. Lučić-Baroni je u dvoboju 1. kola nakon svega 49 minuta pobijedila Čehinju Karolinu Pliskovu 6-3, 6-2. Bio je to njihov drugi međusobni susretm, a u prvom igranom prošle godine u Nassau slavila je 21-godišnja Čehinja. Mirjanina iduća suparnica bit će bolja iz dvoboja Kazahstanke Julije Putinceve i Belgijanke Yanine Wickmayer. Tomljanović se plasirala u 2. kolo pobjedom s uvjerljivih 6-3, 6-1 protiv prošlogodišnje pobjednice ovog turnira, Amerikanke Melanie Oudin nakon samo 57 minuta igre. Tomljanović se u glavni ždrijeb turnira u Birminghamu probila kroz kvalifikacije, a da joj igra na travnatoj podlozi odgovara potvrdila je i protiv Oudin. Dvoboj je bio izjednačen do 33 u prvom setu, a zatim je Tomljanović osvojila osam gemova zaredom i stigla do prednosti od 6-3, 5-0. U 2. kolu Tomljanović će igrati protiv prve nositeljice turnira, Belgijanke Kirsten Flipkens.

ZAGREB - Hrvatska nogometna U-19 reprezentacija nije se uspjela plasirati na Europsko prvenstvo koje će se održati od 20. srpnja do 1. kolovoza u Litvi. U susretu posljednjeg, trećeg kola skupine 4 Hrvatska je u poljskom Starogradu odigrala 1:1 protiv Španjolska, a za plasman na EP izabranicima Dinka Jeličića trebala je pobjeda. Hrvatska je povela golom Petra Brleka u 55. minuti, no 'mini furia' je u 77. minuti izjednačila, a strijelac je bio Moises Bardonado. Hrvatska je na koncu osvojila drugo mjesto u skupini sa pet bodova, dva manje od Španjolske. Treća je bila Grčka sa dva boda, a posljednja Poljska s jednim bodom. Osim Španjolske i domaćina Litve plasman na završnicu EP-a izborile su i Francuska, Portugal, Nizozemska, Gruzija i Turska. Pobjednika skupine 2 u kojoj vodi Švicarska ispred Srbije doznat ćemo u utorak.

PARIZ - Nizozemski nogometni stručnjak Guus Hiddink jedan je od najvećih kandidata za preuzimanje francuskog prvaka Paris Saint-Germain ukoliko sadašnji trener pariškog kluba Carlo Ancelotti preseli u Real Madrid. Hiddinku koncem ljeta završava ugovor s ruskim prvoligašem Anžijem iz Mahačkale i nagađa se kako bi Nizozemac potom mogao preseliti u Pariz posebice nakon što je odbio produžiti ugovor s Anžijem. Nizozemski stručnjak je tijekom karijere vodio Real Madrid, Valenciju, Chelsea, PSV, Fenerbahče, Južnu Koreju, Australiju, Rusiju i Tursku.

LONDON - Pred više od 200 novinara i 40 televizijskih kuća na Stamford Bridgeu je danas predstavljen novi menadžer engleskog premierligaša Chelsea Portugalac Jose Mourinho. U svom prvom obraćanju medijima Mourinho je poručio kako počinje 'era stabilnisti među Bluesima', dodavši kako je 'The Special One', kako glasi njegov nadimak, postao 'Happy One'. "Sada sam onaj sretni. Čini mi se kao da sam jučer zadnji put sjedio ovdje," kazao je Mourinho koji je vodio 'Bluese' od 2004. do 2007. "Mnogo toga se dogodilo, ali ja sam ista osoba. Sretan sam i zadovoljan. Spremni smo zajedničkim radom osigurati bolje uvjete u kojim ćemo moći stvoriti ono što je sada najvažnije, a to je stabilnost," kazao je Mourinho. Portugalac je na klupi Chelsea osvojio dva naslova engleskog prvaka, FA kup, dva Liga kupa i FA Community Shield. Potom je vodio Inter i Real Madrid.

LONDON - Hrvatski tenisač Ivan Dodig plasirao se u 2. kolo ATP teniskog turnira u londonskom Queensu nakon što je pobijedio domaćeg tenisača Jamesa Warda 6-7 (8), 7-6 (2), 7-6 (2). U susretu prepunom preokreta Dodig je spasio dvije meč lopte i nakon dva sata i 40 minuta ostvario pobjedu protiv polufinalista ovog turnira iz 2011. godine. Dodiga u drugom kolu očekuje dvoboj protiv najboljeg hrvatskog tenisača i branitelja naslova Marina Čilića.

PORTO - Portugalski nogometni prvak Porto pomalo iznenađujuće izabrao je Paula Fonseca (40) za novog trenera. Dosadašnji trener Pacos de Ferreire potpisao je ugovor na dvije godine, a na stadionu Dragao zamijenit će Vitora Pereiru koji je preuzeo saudijski Al-Ahli. "Svjestan sam izazova koji me čeka. Očekivanja su velika, no uvjeren sam kako ovaj posao mogu kvalitetno obaviti. Motiviran sam i prepun samopouzdanja," kazao je Fonseca koji je Pacos de Ferreiru doveo do trećeg mjesta u prvenstvu. Trenirao je i Aves, te nekoliko manje poznatih klubova. Potez čelnika kluba sve je iznenadio, no predsjednik Porta Pinto da Costa niti jedne sekunde nije posumnjao u ovu odluku.

"Mnogi sumnjaju u našu odluku, no uvjeren sam kako smo povukli pravi potez. Premda se radi o mladom treneru njegovi dosadašnji rezultati su sjajni," kazao je Da Costa. Porto je u posljednjih osam godina osvojio sedam naslova prvaka Portugala.

WINDHOEK - Švedski nogometni stručnjak Roger Palmgren podnio je ostavku na mjesto izbornika reprezentacije Namibije nakon tek nešto više od mjesec dana provedenih na toj dužnosti, a kao razlog je naveo prijetnje smrću koje je dobio. "Zbog prijetnji njemu i njegovoj obitelji, objavljejemo kako Roger Palmgren više nije izbornik 'hrabrih ratnika'", objavio je Namibijski nogometni savez. Palmgren je Namibiju preuzeo 2. svibnja, te ju je vodio u dvije utakmice, a obje su završile rezultatom 0-0. Jedna je bila prijateljska protiv Zambije, a druga kvalifikacijska za odlazak na SP protiv Malavija prošlog tjedna. Već u srijedu Namibija će u Windhoeku ugostiti afričkog prvaka Nigeriju u utakmici u kojoj mora pobjediti kako bi ostala u igri za odlazak u Brazil. Dva kola prije kraja drugog kruga kvalifikacija Namibija za Nigerijom zaostaje četiri boda, a samo će se pobjendik skupine plasirati u završni, treći krug.

DORTMUND - Predsjednik europskog i njemačkog nogometnog doprvaka Borussije iz Dortmunda Hans-Joachim Watzke u ponedjeljak je izjavio kako poljski reprezentativni napadač Robert Lewandowski neće sljedeće sezone kariejru nastaviti u Bayernu iz Muenchena, koji je u netom okončanoj sezoni osvojio "trostruku krunu", naslov europskog i njemačkog prvaka, te njemački Kup. "Robert Lewandowski sigurno neće prijeći u Bayern u 2013. To je konačna odluka o kojoj smo obavijestili i igrača i njegove savjetnike. Slučaj s Bayernom je završen, jer nismo niti dobili pismenu ponudu. U proteklih mjesec dana dva puta smo telefonski razgovarali s Bayernom u kojima smo im objasnili da, zbog burzovnih pravila, a mi smo registrirani na burzi, moramo dobiti pismenu ponudu za igrača. No, sve do današnjeg dana takva ponuda nije stigla. Ako Robert želi u Bayern, imat će priliku za to sljedeće godine", rekao je Watzke za njemački dnevni list Bild. No, Watzke nije isključio mogućnost da Borussia ipak proda Lewandowskog ovoga ljeta. "Ne kažem kako će Lewandowski sigurno ostati, ali mogu sa sigurnošću reći kako neće igrati za Bayern sljedeće sezone. O svemu ćemo razgovarati s njim i njegovim savjetnicima sljedećih dana. Naša je želja da ostane u Dortmundu", dodao je Watzke. Lewandowski s Borussijom ima ugovor do ljeta 2014. godine, te je odbio potpisati novi i prošloga je tjedna izjavio kako očekuje da će ga klub ovoga ljeta prodati i to tamo gdje bi on želio.

Još tijekom trajanja prošle sezone objavljeno je kako je Borussia prodala Bayernu njemačkog reprezentativnog veznjaka Marija Goetzea.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙