FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Davenport: Britanija čvrsto opredijeljena za pristupanje Srbije EU-u

BEOGRAD, 8. lipnja 2013. (Hina) - Britanski veleposlanik u Beogradu Michael Davenport, kojeg je Bruxelles imenovao za novog šefa Delegacije Europske unije (EU) u Srbiji, istaknuo je čvrsto opredijeljenje Velike Britanije za daljnje širenje EU-a na teritorij cijelog zapadnog Balkana, uključujući i Srbiju, priopćilo je u subotu veleposlanstvo Ujedinjenog Kraljevstva u Beogradu.

Davenport će na prijedlog visoke predstavnice EU-a za vanjsku politiku i sigurnost Catherine Ashton nakon ovog ljeta preuzeti dužnost šefa misije EU-a u Beogradu, a u priopćenju britanskog veleposlanstva istaknuto je da će ovaj diplomat surađivati sa srbijanskim dužnosnicima "na temelju značajnih postignuća koja je Srbija nedavno ostvarila na svom putu ka članstvu u EU".

"Britanija je čvrsto opredijeljena za daljnje širenje EU-a na teritorij cijelog zapadnog Balkana, uključujući i Srbiju, a ovo imenovanje je, između ostalog, i odraz tog čvrstog opredijeljenja", istaknuto je u priopćenju veleposlanstva Velike Britanije u Beogradu.

Aktualnom šefu misije EU-a u Srbiji Vincentu Degertu mandat ističe u kolovozu, a Davenporta je za Degertova naslijednika u petak 7. lipnja imenovala šefica eurodiplomacije Ashton.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙