FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Uhićeno šestero bivših dužnosnika gradske uprave Novog Sada

BEOGRAD, 7. lipnja 2013. (Hina) - Srbijanska policija uhitila je u petak šestero bivših dužnosnika gradske uprave Novog Sada zbog zlouporabe službenog položaja kojom je investitorima omogućena korist od oko milijun eura, a za jednim osumnjičenim se traga, priopćio je MUP Srbije.

Među uhićenima je nekadašnja predsjednica Povjerenstva za planove Skupštine grada Novog Sada i profesorica na Fakultetu tehničkih znanosti Milica Kostreš (36), a uhićeni su i nekadašnji članovi tog povjerenstva Zlatibor Paunov (67), svojedobno načelnik Gradske uprave za urbanizam i stambene poslove, Leonid Nešić (57), vlasnik i odgovorni projektant “Nes-investa” i Živka Maraš (66), kao i pomoćnica načelnika Gradske uprave za urbanizam i stambene poslove Marica Milinković (49), te bivša dužnosnica u toj upravi Tijana Pavlov (40).

Policija traga za Miodragom Krnajskim (65), također nekadašnjim članom povjerenstva za planove i vlasnikom arhitektonskog ureda “Arhing” iz Novog Sada.

Osumnjičeni su, kako navodi policija, od 2008. do lipnja 2012. koristeći službeni položaj ili postupajući mimo službenih ovlasti davali suglasnost na pojedine arhitektonsko-građevinske projekte iako nisu bili sukladni važećim planskim dokumentima, što je investitorima nekoliko tvrtki omogućilo da dobiju građevinske dozvole i legalno izgrade objekte, što im je donijelo ukupnu korist od oko milijun eura, navodi se u priopćenju MUP-a Srbije.

Srbijanska vlada je kao jedan od svojih prioriteta navela borbu protiv korupcije, a dosad najviše rangirani optuženi je jedan od najvećih tajkuna u Srbiji i vlasnik “Delta holdinga” Miroslav Mišković, koji je od prosinca prošle godine u pritvoru. Miškoviću je u petak Viši sud produljio pritvor i potvrdio optužnicu za zlouporabe u privatizaciji cestovnih poduzeća, za koje se tereti zajedno sa svojim sinom Markom i još deset osoba.

U međuvremenu su pokrenute istrage i za malverzacije u farmaceutskoj tvrtki “Galenika”, pančevačkoj “Azotari” za zlouporabe pri prodaji umjetnog gnojiva, te “Agrobanci” zbog nezakonite dodjele kredita, a ukupne štete se u sadašnjoj fazi istrage procjenjuju na desetke milijuna eura.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙