FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dubrovnik: počinje Ljetna škola o moždanom udaru

DUBROVNIK, 5. lipnja 2013. (Hina) - U Interuniverzitetskom centru počela je danas s radom 24. Ljetna škola o moždanom udaru, čija je tema zdraviji život i prevencija moždanog udara.

Skup je okupio ugledne sručnjake iz Hrvatske i inozemstva, a zajednički ga organiziraju Hrvatsko društvo moždanog udara, Medicinski fakulet Sveučilišta u Zagrebu, Društvo moždanog udara srednje i istočne Europe te istraživačke grupe Svjetske federacije neurologa.

Tijekom rada škole bit će obrađene brojne teme poput epidemiologije moždanog udara, liječenja moždanog udara, novostima u dopplerskoj dijagnostici bolesti krvnih žila glave i vrata i dr.

Kako je istaknula voditeljica škole, akademkinja Vida Demarin, posebna pozornost bit će posvećena prevenciji, odnosno osvješćivanju potrebe da svatko sam sudjeluje u tome, i to promjenom životnog stila.

Također će se posvetiti dijagnostici, koja je izuzetno važna jer liječenje ovisi o tipu moždanog udara. Sam udar nije bolest, već sindrom koji ima različite uzroke, kazala je Demarin.

U sklopu seminara večeras će u Atriju Kneževa dvora biti održan koncert japanske violinistice Midori Komachi uz pratnju Chyoko Komachi na klaviru.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙