FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Croatia Airlines radi na dodatnom unapređenju programa restrukturiranja

ZAGREB, 4. lipnja 2013. (Hina) - Nacionalna zračna kompanija Croatia Airlines izvijestila je danas da je upoznata sa zahtjevima Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) koji se tiču programa restrukturiranja te će dodatno obrazložiti program restrukturiranja u dijelovima za koje je ta agencija ovih dana zatražila doradu.

Uz to, iz Croatia Airlinesa ističu i da vode računa o tome da program restrukturiranja mora sadržavati uvjerljive dokaze o mogućnosti dugoročne tržišne održivosti nakon restrukturiranja na temelju realnih pretpostavki o budućim uvjetima poslovanja, odnosno da nakon dovršetka restrukturiranja vlastitim sredstvima može uredno podmirivati sve svoje troškove.

Naglašavaju i da AZTN nikada nije odbio predloženi program restrukturiranja nego da traži njegovu doradu, kao i da Croatia Airlines intenzivno radi na dodatnom unapređenju programa restrukturiranja kako bi do 1. srpnja od AZTN-a dobila pozitivni odgovor za njegovo provođenje.

Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja jučer je izvijestila da je od Croatia Airlinesa zatražila žurnu dopunu programa restrukturiranja koje joj je na ocjenu 12. ožujka ove godine dostavilo resorno Ministarstvo kao davatelj potpore uz napomenu da ako se postupak ocjene tog programa ne zaključi do 1. srpnja ove godine nadležnost za njegovo odobravanje prelazi na Europsku komisiju koja kontrolira državne potpore u zemljama članicama EU-a.

Iako je program od dostavljanja na ocjenu AZTN-u već dodatno dopunjavan iz AZTN-a su naveli da su analize svih podataka i činjenica pokazale su nemaju dovoljno elemenata i dokaza da bi se provedbom tog programa osigurala dugoročna tržišna održivost Croatia Airlinesa bez državnih potpora.

U tom je smislu Agencija poručila da je program restrukturiranja Croatia Airlinesa potrebno unaprijediti s dodatnim obrazloženjem modela restrukturiranja u dijelu koji se odnosi na operativne troškove poslovanja, i to vezanom za obveze prema kreditorima i na vlastiti doprinos u ukupnim troškovima restrukturiranja koji bi po ocjeni AZTN-a morao iznositi najmanje 40 posto ukupnih troškova restrukturiranja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙