FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

ZAGREB, 8. svibnja 2013. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 21 sat.

DUBROVNIK - U drugoj finalnoj utakmici za naslov vaterpolskog prvaka dubrovački Jug CO je i na svom bazenu pobijedio riječko Primorje EB sa 10:8 (1:1, 2:0, 3:4, 4:3) i tako poveo sa 2:0 u seriji na tri pobjede. Treća utakmica igrat će se u srijedu 15. svibnja u 19,15 u Rijeci.

SPLIT - U drugoj utakmici razigravanja za treće mjesto prvenstva Hrvatske Mornar BS je u Splitu slavio protiv zagrebačke Mladosti s 10:9 i izborio treću utakmicu. U prvoj utakmici u Zagrebu Mladost je bila bolja s 15:8, a "mornarevci" su u Splitu uspjeli izjednačiti omjer. Treća, odlučujuća utakmica igra se u subotu u Zagrebu na bazenu uz Savu.

ZLATE MORAVCE - U utakmici 2. kola B skupine završnice Europskog prvenstva do 17 godina hrvatski su nogometaši u slovačkom gradu Zlate Moravce odigrali bez golova protiv Rusije, a kako su i u 1. kolu s Italijom igrali 0:0, plasman u poluzavršnicu ovisit će, ne samo od susreta s Ukrajinom, nego i rezultata ostalih utakmica u skupini.

U drugoj utakmici 2. kola Italija je u Nitri svladala Ukrajinu sa 2-1 (0-0). Nakon ovog rezultata kolo prije kraja na vrhu ljestvice su Rusija i Italija sa po četiri boda, Hrvatska je treća s dva, dok je Ukrajina četvrta bez bodova. U posljednjem kolu u subotu igraju Hrvatska - Ukrajina i Italija - Rusija. Za osvajanje jedno od dva mjesta koja vode u polufinale Hrvatska mora svladati Ukrajinu s najmanje dva pogotka razlike, a pobjeda s jednim golom razlike mogla bi biti dovoljna ukoliko Rusija i Italije ne odigraju neodlučeno. Kako će tri prvoplasirane reprezentacije iz skupine izboriti plasman na SP koje će se u listopadu održati u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Hrvatska će se kvalificirati na SP i u slučaju neodlučenog rezultata protiv Ukrajine.

MATERA - Njemački biciklist John Degenkolb (Argos) pobjednik je pete etape "Gira d'Italia" vožene od Cosenze do Matere u dužini od 203 kilometra, dok su hrvatski vozači Robert Kišerlovski (RadioShack) i Kristijan Đurasek (Lampre) ciljem prošli u vremenu pobjednika. Kako se i očekivalo, peta je etapa završila sprintom, a nakon pada nekolikcine vozača u posljednjem zavoju 600-tinjak metara prije cilja najbolje se snašao Degenkolb koji je ciljem prošao ispred Španjolca Angela Viciosa (Katjuša) i sunarodnjaka Paula Martensa (Blanco). Kišerlovski je zauzeo 49., a Đurasek 62. mjesto.

U ukupnom redoslijedu vodstvo je zadržao Talijan Luca Paolini (Katjuša) sa 17 sekundi prednosti u odnosu na drugog Kolumbijca Rigoberta Urana (Sky) i 26 ispred trećeg Španjolca Benata Intxaustija (Movistar). Kišerlovski je ukupno zadržao 17. mjesto s točno minutom slabijim vremenom od Paolinija, dok je Đurasek 69. sa 12:56 minuta zaostatka.

ZAGREB - Europsko prvenstvo u košarci, koje se od 4. do 22. rujna održava u Sloveniji, i na kojem nastupa i Hrvatska predstavljeno je u srijedu u Slovenskom domu u Zagrebu. Cilj Slovenije je bio da organizacijom ovog prvenstva pokaže kako se s limitiranim proračunom, koji je iznosio osam milijuna eura, može organizirati veliki sportski događaj u tako maloj državi, rečeno je na predstavljanju. Osim toga, željelo se popularizirati košarku među mladima, te renovirati tri sportske dvorane i izgraditi vlastiti košarkaški centar. Slovenija je jedina država u kojoj će navijači moći, ako žele, u jednom danu vidjeti tri utakmice prvenstva koje se igraju u tri različita grada jer su udaljenosti između mjesta igranja tako male, izjavili su organizatori na predstavljanju dodajući da se očekuje 25.000 stranih navijača i između 1.300 i 1.500 stranih novinara te da će biti prodano više od 600.000 ulaznica. Slovenija od sponzora očekuje da će zaraditi 2,5 milijuna eura na ovom prvenstvu.

ZAGREB - Predsjednik Medveščak Damir Gojanović otkrio je u razgovoru za ruski R-sport kako će proračun 'medvjeda' za premijernu sezonu u ruskom KHL-u iznositi oko 13 milijuna dolara.

"Složili smo proračun za novu sezonu i on iznosi oko 13 milijuna dolara. Proračun će u potpunosti biti financiran od strane naših sponzora - renomirane tvrtke iz Hrvatske i srednje Europe, kao i iz vlastitih prihoda. Primjerice od prodaje ulaznica, marketinških prava i prodaje suvenira," naglasio je Gojanović.

Predsjednik Medveščaka je naglasio kako su 'medvjedi' prošle sezone bili 14. klub u Europi po broju gledatelja, pri čemu je više publike imalo samo pet klubova iz KHL lige - Dinamo Minsk, SKA St Peterburg, Slovan Bratislava, Lokomotiv Jaroslav i Omsk.

"U prosjeku je naše utakmice gledalo 7.944 gledatelja, a visoku posječenost očekujemo i u KHL ligi," dodao je.

MANCHESTER - Neočekivan odlazak Alexa Fergusona u mirovinu otvorio je brojna nagađanja oko imena njegova nasljednika na klupi Manchester Uniteda. Za sada se najglasnije spominju tri imena - David Moyes, Jose Mourinho i Jurgen Klopp. Među kandidatima su i Carlo Ancelotti, Ryan Giggs, Ole Gunnar Solskjaer, Manuel Pellegrini, Eric Cantona, Laurent Blanc, Roy Keane...

SANKT PETERBURG - U finalu ovogodišnjeg ruskog nogometnog Kupa 1. lipnja u groznom igrat će CSKA iz Moskve i Anži iz Mahačkale. CSKA je plasman u finale izborio u utorak svladavši kao gost Rostov sa 2-0 (0-0, 0-0) nakon produžetaka, dok je u srijedu Anži u Sankt Peterburgu bio uspješniji od domaćeg Zenita sa 1-0 (0-0). Anži je do finala odveo Samuel Eto'o golom u 61. minuti.

STOCKHOLM - Hokejaši Švicarske zadržali su prvo mjesto u skupini S Svjetskog prvenstva elitne skupine visokom 7-1 (3-1, 3-0, 1-0) pobjedom protiv Slovenije u susretu 4. kola, dok je Njemačka u prvom susretu 4. kola u skupini H svladala Austriju sa 2-0 (0-0, 1-0, 1-0). Švicarska je u prva četiri nastupa na SP osvojila čak 11 bodova, četiri više uz utakmicu više od druge Kanade, te pet od treće Norveške i četvrte Švedske, dok je Slovenija posljednja, osma s jednim osvojenim bodom. U skupini H Njemačka je pobjedom protiv Austrije stigla na peto mjesto sa četiri boda, dok je Austrija sedma s tri. Vodi Rusija s devet bodova iz tri utakmice, slijedi Finska s osam, pa SAD i Slovačka sa po šest.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙