FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Erdogan: Stanje se smiruje

RABAT, 3. lipnja 2013. (Hina/AFP) - Turski premijer Recep Tayip Erdogan, suočen sa žestokom narodnom pobunom, ocijenio je u ponedjeljak po dolasku u posjet maroku da se stanje u njegovoj zemlji smiruje.

"Stanje se smiruje. Po mom povratku iz zemlja Magreba, problemi će biti riješeni", rekao je on na konferenciji za novinare. Šef vlade koji je u ponedjeljak u Maroku počeo turneju, rekao je da je na početku uklanjanje stabala pokrenulo događaje, ali da su kasnije akcije pokrenuli oni koji su izgubili na izborima.

"Republikanska narodna stranka i druge sudjeluju u tim zbivanjima", optužio je on oporbu.

O izjavi predsjednika Abdulaha Gula koji je izjavio da demokracija ne predstavlja samo pobjedu na izborima, te da je potpuno prirodno da prosvjednici izražavaju različita stajališta, Erdogan je rekao da ne zna što je predsjednik rekao, ali da on drži da demokracije nastaje na biračkim mjestima.

U ponedjeljak su se četvrti dan zaredom nastavili sukobi između policajaca i prosvjednika protiv premijera Recepa Tayipa Erdogana koji je zanijekao svaku pretjeranu uporabu sile i odbacio mogućnost "turskog proljeća".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙