FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12,30 sati

ZAGREB, 7. svibnja 2013. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 12,30 sati.

STOCKHOLM

Večerašnja utakmica 7. kola švedskog nogometnog prvenstva između AIK Stockholma i IFK Goeteborga privremeno je prekinuta u 27. minuti, kako bi se iskazala počast iznenada preminulom hrvatskom vrataru Ivanu Turini (32), koji je prošlog tjedna umro u snu.

Kad je na semaforu "Friends Arene" u Stockholmu otkucala 27. minuta lopta je ispucana izvan terena, a navijači, igrači i treneri obiju ekipa, te suci dugotrajnim pljeskom oprostili su se od Turine. Utakmica je prekinuta u 27. minuti jer je Turina u švedskom AIK-u, za koji je branio od 2010., na dresu nosio broj 27.

Mnogi navijači nosili su majice i transparente s likom Ivana Turine, a prostor iza gola bio je pokriven ružama. Također, navijači AIK često su uzvikivali ime hrvatskog golmana.

Prije utakmice održana je minuta šutnje, što je bio slučaj i na svim prvenstvenim utakmicama u Švedskoj.

Zagrebački Dinamo i švedski AIK igrat će u ponedjeljak, 13. svibnja, u Stockholmu prijateljsku utakmicu u čast Ivana Turine. Utakmica će se igrati na "Friends Areni" u Stockholmu (18.30 sati) koja prima 50 tisuća gledatelja, a prihod od utakmice namijenjen je obitelji Ivana Turine.

NEW YORK

Derek Stepan je zabio gol i izjednačio šest i pol minuta prije kraja zadnje trećine i domaći New York je pobijedio u trećoj utakmici prvog kruga doigravanja Istočne konferencije Washington Capitalse 4:3.

Tuukka Rask je imao čak 45 obrana, što mu je rekord u karijeri, a David Krejci je zabio dva gola uz dvije asistencije i gostujući Boston je pokvario Torontu prvu utakmicu doigravanja na domaćem terenu u devet godina svladavši ga 5:2 i povećavši vodstvo u seriji na četiri pobjede na 2:1.

Damien Brunner je zabio gol u produžetku za Red Wingse koji su se pobjedom od 3:2 nad Anaheim Ducksima izjednačili na 2:2 u seriji na četiri pobjede.

Anze Kopitar i Justin Williams su zabili po gol svaki u razmaku od 76 sekundi u zadnjoj trećini i izbrisali zaostatak za aktualne NHL prvake Kingse koji su svladali St Louis Bleuse 4:3. Obje su momčadi sada izjednačene na 2:2 u seriji na četiri pobjede.

CHICAGO

Nate Robinson je zabio 27 koševa uz devet asistencija i gostujući Chicago je iznenadio najbolju momčad NBA Miami u prvoj utakmici drugog kruga doigravanja svladavši ga sa 93:86. Jimmy Butler je "ubacio" 21 koš uz 14 skokova, a Joakim Noah 13 uz 11 skokova za petoplasirani Chicago. Bullsi su dominirali u skoku 46-32 i još su jednom igrali bez ozlijeđenih Luola Denga i Kirka Hinricha.

Kod Miamija LeBron James je zabio 15 od ukupno 24 koša u zadnjoj četvrtini dok je Dwyane Wade dodao 14. Heat je na ovoj utakmici imao šut iz igre 39.7 posto. Druga utakmica se igra u srijedu opet u Miamiju.

Manu Ginobili je pogodio tricu 1.2 sekunde prije kraja drugog produžetka i San Antonio je poveo svladavši gostujući Golden State 129:127 u polufinalu Zapadne konferencije. Tony Parker je bio najučinkovitiji sa 28 pogodaka, osam asistencija i osam skokova, a Danny Green je pogodio šest trica za učinak od 22 koša i San Antonio je pobijedio u petoj utakmici zaredom u doigravanju.

Stephen Curry je igrao 58 minuta zabivši čak 44 koša uz 11 asistencija za Golden State, uključivši i dodavanje koje je završilo košem Kenta Bazemorea 3.9 sekunde prije kraja drugog produžetka koji je Warriorse doveo u kratko vodstvo.

Harrison Barnes je dodao 19 koševa i 12 skokova, a Klay Thompson 19.

LEGNICA

U 2. kolu 14. pojedinačnog Europskog prvenstva u šahu na kojem sudjeluje 286 igrača i igračica iz 38 zemalja hrvatski velemajstori zabilježili su dvije pobjede i tri remija.

Ivan Šarić je postigao drugu uzastopnu pobjedu svladavši Poljaka Kamila Draguna. U središnjici je uspio osvojiti pješaka i zatim je vrhunskom tehnikom realizirao prednost, iako su na ploči bili raznobojni lovci. Zdenko Kožul je svladao Mađara Tibora Antala, a Ante Brkić je kao crni aktivnom igrom održao ravnotežu protiv ruskog velemajstora Evgenija Aleksejeva. Davorin Kuljašević je preciznom igrom također remizirao s odličnim bugarskim velemajstorom Ivanom Čeparinovom, a Hrvoje Stević je upornom obranom održao nešto slabiju završnicu protiv Armenca Gabuzjana.

Zanimljiv slučaj dogodio se na prvom stolu gdje ruski velemajstor Evgenij Tomaševski nije uspio realizirati dobivenu damsku završnicu sa f-pješakom na sedmom redu, pa se Gruzijac Merab Gagunašvili spasio zahvaljujući „pravilu 50 poteza“.

Do 16. svibnja odigrat će se 11 kola po švicarskome sustavu natjecanja, a 23 prvoplasirana igrača izborit će pravo nastupa na Svjetskom kupu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙