FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Komadina ostaje župan Primorsko-goranske županije

RIJEKA , 20. svibnja 2013. (Hina) - Župan Primorsko-goranske županije ostat će Zlatko Komadina (SDP-HNS-HSU-IDS-ZS-ARS-SDAH) koji je osvojio 53,93 posto glasova, pokazuju rezultati prvog kruga lokalnih izbora nakon 99,7 posto prebrojanih glasova.

Dinko Beaković (HDZ-HSS-HSP AS) osvojio je 21,89 posto, Amir Muzur (PGS-AM-Liburnijska stranka) 11,97 posto, a Hrvoje Maračić (Hrvatski laburisti) 8,24 posto glasova.

Komadina se zahvalio svim suradnicima i koalicijskim partnerima za suradnji tijekom kampanje. Izrazio je uvjerenje da će pobijediti i kandidati SDP-a za gradonačelnička mjesta koji su ušli u drugi krug, a među njima i riječki gradonačelnim Vojko Obersnel.

Komadina je ocijenio da je opcija lijevog centra odnijela pobjedu na izborima na razini Hrvatske, ako se broj glasova koje su osvojili predstavnici te opcije usporedi s brojem glasova drugih opcija.

Na izborima za skupštinu Primorsko-goranske županije nakon 99,4 posto prebrojanih glasova vodi koalicija SDP-HNS-HSU-IDS-ZS-ARS-SDAH s 42,53 posto, slijedi koalicija HDZ-HSS-HSP AS 23,15 posto, te PGS-AM-Liburnijska stranka 11,56 posto i Hrvatski laburisti 8,09 posto.

Na području županije glasovalo je 41,3 posto birača.

Među kandidatima za gradonačelnika Rijeke najviše je dobio Vojko Obersnel (SDP), 48,06 posto glasova, a s njim u drugi krug ulazi Hrvoje Burić (HDZ) 16,09 posto. Slijede Predrag Šustar (Hrvatski laburisti) sa 14,7 posto i Nikola Ivaniš (PGS) s 10,72 posto glasova.

Na izborima za riječko Gradsko vijeće najviše glasova osvojila je koalicija SDP-HNS-HSU-IDS-ARS-SDA-SDSS (44,67 posto). Slijede koalicija HDZ-HSS-HSP AS (16,81 posto), Hrvatski laburisti (13,71 posto), PGS-Akcija mladih (10,4 posto) i Lista za Rijeku (5,84 posto glasova).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙