FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FaH - Najava fotografija za ponedjeljak, 3. lipnja

ZAGREB, 3. lipnja 2013. (Hina) -

Najava važnijih događaja za ponedjeljak, 3. lipnja koje ćemo popratiti fotografijama

ZAGREB - Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović primit će počasne konzule Republike Hrvatske i voditelje predstavništava Hrvatske gospodarske komore u inozemstvu (14.15 sati, Ured predsjednika, Pantovčak 241).

ZAGREB - Prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić otvorit će Prvu konferenciju hrvatskih počasnih konzula. Uz ministricu Pusić, uzvanicima će se uvodno obratiti i potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i EU projekata Branko Grčić, ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak, ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras i ministar turizma Darko Lorencin. (MVEP, Trg Nikole Šubića Zrinskog 7-8). Za medije su otvorena prva tri panela Konferencije koji će trajati od 9 do 14 sati - Uvodna obraćanja (9-10.15), Promocija hrvatskog izvoza (11.15-12.45) i Privlačenje stranih ulaganja (12.45-14 sati).

ZAGREB - Hrvatsko katoličko sveučilište obilježava svoj dan. Proslavi će nazočiti predsjednik Republike Ivo Josipović koji će se obratiti nazočnima. Svečani Dies Academicus okupit će brojne uzvanike iz javnog, crkvenog, kulturnog, znanstvenog i gospodarskog života Hrvatske i inozemstva (11 sati, Hrvatsko katoličko sveučilište, Ilica 242). U sklopu proslave bit će potpisan Ugovor o suradnji Hrvatskog katoličkog sveučilišta s Katoličkim sveučilištem Pázmány Péter iz Budimpešte. Hrvatsko katoličko sveučilište osnovano je 3. lipnja 2006. dekretom Luce vera illuminata (Istinskom svjetlošću obasjana), koji je u ime osnivača, Zagrebačke nadbiskupije, potpisao nadbiskup kardinal Josip Bozanić. Ministarstvo znanosti je 3. srpnja 2008. izdalo dopusnicu za obavljanje sveučilišne djelatnosti i za izvođenje studija psihologije, sociologije i povijesti. Dana 4. listopada 2010. obilježen je početak prve akademske godine i nastave na studiju povijesti. Prvi rektor bio je mons. dr. Ivan Šaško, a na toj dužnosti ga je 2011. naslijedio prof. dr. sc. Željko Tanjić.

ZAGREB - Nastavlja se postupak mirenja Vlade i sindikata. Predstavnici Vlade i 11 sindikata javnih i državnih službi u subotu nisu uspjeli postići dogovor u postupku mirenja kako ne bi došlo do štrajka sindikata u srijedu (10 sati, Ministarstvo rada i mirovinskog sustava, Ulica grada Vukovara 78).

ZAGREB - Na suđenju bivšem premijeru i bivšem predsjedniku HDZ-a Ivi Sanaderu u slučaju Fimi media trebao bi svjedočiti Sanaderov vozač Stjepan Haraminčić i bivši državni tajnik Središnjeg državnog ureda za e-Hrvatsku Igor Lučić (9,30 sati, Županijski sud, Trg Nikole Šubića Zrinskog 5).

Dežurni na desku FaH-a:

Prije Damir Senčar

Poslije podne: Uroš Andrić

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙