FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Francuska: Konferencija "posljednje šanse" za Siriju u srpnju

PARIZ, 2. lipnja 2013. (Hina/AFP/Reuters) - Međunarodna mirovna konferencija o Siriji mogla bi se održati u srpnju, najavio je u nedjelju francuski ministar vanjskih poslova Laurent Fabius, ocijenivši da je riječ o "posljednjoj šansi za mir".

"Mirovna konferencija Ženeva 2 mogla bi se održati u srpnju. Po mojem mišljenju, riječ je o posljednjoj šansi za mir", kazao je Fabius. SAD, Rusija i druge zemlje tražile su održavanje konferencije ovaj mjesec, ali je Fabius vrijeme za organizaciju konferencije ocijenio "prekratkim".

"Oporba mora odrediti svoje predstavnike, to će malo potrajati, a treba se dogovoriti i oko dnevnog reda konferencije", objasnio je francuski ministar. Prema njegovim riječima, konferenciju treba dobro pripremiti i stoga je srpanj pogodan datum.

Režim Bašara al-Asada načelno se složio glede sudjelovanja na konferenciji, no Asad inzistira na tome da ostane na vlasti do predsjedničkih izbora 2014. godine. Oporba prvo traži odlazak Asada i prestanak sukoba, posebice onih u kojima sudjeluje libanonski Hezbolah.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙