FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najboljim izlagačima "Floraata" dodijeljene nagrade

ZAGREB, 31. svibnja 2013. (Hina) - Najboljim izlagačima 48. Međunarodne vrtne izložbe "Floraart" večeras su uručene nagrade u palači Dverce gdje je zagrebački gradonačelnik i predsjednik Organizacijskog odbora izložbe Milan Bandić za sudionike izložbe priredio prijem.

Bandić je tom prilikom rekao kako bi volio da iduće godine Zagreb bude prvi grad u Europi po cvijeću, najavivši da će iduće godine osigurati fond za dodjelu novčanih nagrada za najuređeniji vrt, balkon i dvorište (penthouse) u Zagrebu. Za ovo treće, rekao je, i sam će natjecati, ali neće tražiti novčanu nagradu.

Pobjednica Hrvatskog kup-a florista je Ana Poklepović koja je osvojila i prva mjesta u "slobodnom stilu stručka" i za "fantaziju". Romana Špiranec osvojila je prvo mjesto u "aranžiranju stola po vlastitom izboru", a Marija Ljubić za "vjenčani stručak".

Dodjeljene su i nagrade izlagačima biljnog materijala. U kategoriji "vlastita proizvodnja ljetnica, trajnica, lončanica, rezanog cvijeća i kaktusa" te u kategoriji "vlastita proizvodnja dendro materijala" prve je nagrade odnijela gradska tvrtka "Zrinjevac", inače organizator "Floraarta". U kategoriji kretivni izraz u oblikovanju prostora prvu nagradu dobila je zadarska tvrtka Nasadi za "cvjetnu sinfoniju".

Nagradu za opći dojam izložbenog prostora dobile su Hrvatske šume, a nagradu zagrebačke Turističke zajednice dobio je Zrinjevac za "japanski vrt".

Nagradu za najljepši detalj dobila je tvrtka Pevec za "detalj središnjeg dijela izložbenog prostora", Juriflor Kutina za detalj "kutak za odmor" te petrinjska tvrtka Kaktus Bešlić za detalj "stara škrinja".

Tvrtka Zrinjevac dobila je i posebnu nagradu za ideju i izvedbu unutarnjeg izložbenog prostora, čekovečki Rasadnik Iva za kvalitetu dendro materijala, bjelovarski Klis J. za romantični izraz, a Konzum za suvremeno oblikovanje prostora.

Petnaest obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i obrta dobilo je nagradu za domaću proizvodnju ljetnica, a na prvom mjestu je zabočko obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Mladena Očića.

Za kućni vrt površine veće od 500 četvornih metara nagradu je dobio Kruno Polondak, za vrt površine od 100 do 500 četvornih metara nagradu su podijelile Katarina Jeleković i Blanka i Josip Horbec, a za kućni vrt površine do 100 četvornih metara nagradu je dobio Josip Viličnik.

Posebnu nagradu za skladan međusobni odnos ukrasnih vrsta u korisnom dijelu vrta (povrtnjak, vinograd) dobila je Ivanka Petrak, a Sonja Kurpes dobila je posebnu nagradu za raznolikost i kvalitetu ljetnica u vrtu.

Ovogodišnji "Floraart" otvoren je na jezeru Bundek do 2. lipnja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙