FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb nagrađen za najbolje rješenje u javnom prijevozu

ZAGREB, 31. svibnja 2013. (Hina) - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić izvijestio je kako je Grad Zagreb danas, kada slavi Dan grada, u švedskom Gävleu dobio Nagradu za izvrsnost - Synaptic, za najbolje rješenje u javnom prijevozu vezano uz sigurnost starijih osoba.

"Ponosni smo što je još jednom izvrsnost Grada Zagreba prepoznata u Europi", istaknuo je Bandić na konferenciji za novinare u Gradskoj upravi, sazvanoj u povodu dobivanja nagrade koja je dodijeljena u sklopu projekta CIVITAS ELAN.

Naglasio je da tom nagradom Zagreb stoji ravnopravno uz bok najizvrsnijih - švicarskog i londonskog projekta, pri čemu je svaki od tri projekta ocijenjen izvrsnim u svojoj kategoriji. Dobitnici Synaptic nagrade u 2013. su Švicarska za nabolje multimodalno rješenje "vrata do vrata", Zagreb za najbolje rješenje u javnom prijevozu te London za najbolje rješenje za upravljanje mobilnošću.

Bandić je izrazio zadovoljstvo što je kao izvrsna prepoznata aktivnost sa starijim Zagrepčankama i Zagrepčanima. "S obzirom na rastući udio starijih u Europi, naš primjer će sigurno biti poticaj drugima, kao što će i nama biti poticaj primjeri drugih", ustvrdio je.

Kazao je da su sva priznanja Zagreba svojevrstan miraz" koji grad unosi u mrežu europskih gradova i unutar nje u mrežu najutjecajnijih, glavnih gradova.

Naziv Synaptic proizlazi iz punog naziva "Sinergija novih naprednih rješenja u javnom gradskom prijevozu koja poboljšavaju prometnu povezanost u regiji sjeverozapadne Europe". Tim se projektom nastoji poboljšati razmjena dobre prakse među projektima radi unaprjeđenja javnog gradskog prijevoza diljem sjeverozapadne Europe.

Pročelnica Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj Grada Jadranka Veselić Bruvo istaknula je kako je Zagreb nagrađen za najbolje rješenje za upravljanje mobilnošću između 200 prijavljenih europskih projekata.

Bila je to, dodala je, jedna od aktivnosti koja se četiri godine provodila u suradnji sa ZET-om, kroz edukaciju starijih građana kako ulaziti i ponašati se u javnom gradskom prometu. Najavila je nastavak takvog projekta za djecu predškolske i školske dobi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙