FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 30. svibnja 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 21 sat:

CESTICA - Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak istaknuo je danas u općini Cestica u Varaždinskoj županiji, gdje je bio na svečanosti otvaranja nove prometnice, da će vrijeme pokazati koliko tko kvalitetno vodi svoj resor u Vladi, odnosno javna poduzeća. Istaknuo je to ministar Vrdoljak ne želeći, na novinarsko traženje, komentirati izjavu ministra financija Slavka Linića da se srami članova Uprave i Nadzornog odbora (NO) HEP-a koji su sebi isplatili nagrade. Vrdoljak je kazao da je o toj temi sve rekao i da joj ne želi više pridavati pažnju. Vrdoljak nije posebno želio komentirati ni izjavu čelnika najjačeg sindikata zaposlenika u HEP, a prema kojoj je on osobno rekao čelnicima sindikata da se kod sklapanja novoga kolektivnog ugovora ne trebaju smanjivati ukupna prava znajući tako za nagradu od 3.500 kuna. Upitan nije li na taj način ignorirao apel premijera Zorana Milanovića o neisplaćivanju nagrada, Vrdoljak je samo kratko rekao da je dao upute točno kako je dogovoreno na Vladi, a da sam nije sudjelovao u pregovaranju oko kolektivnog ugovora.

CESTICA - Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak otvorio je danas novu prometnicu u općini Cestica u Varaždinskoj županiji, vrijednu pola milijuna kuna, istaknuvši kako je zadovoljstvo kada jedna općina u suradnji sa županijom odradi dobar i kvalitetan posao i za realizaciju projekta uspiju dobiti sredstva iz drugih izvora, poput fondova Europske unije. Pohvalio je načelnika općine Mirka Korotaja i varaždinskog župana Predraga Štromara jer su u proteklih nekoliko godina, za razvoj cestovne infrastrukture na području općine, uspjeli „povući“ gotovo trećinu potrebnih sredstava iz IPARD programa, što, nažalost, kazao je Vrdoljak, nije čest slučaj u drugim krajevima Hrvatske. "Nema mnogo općina koja su na ovaj način dobile sredstva iz IPARD-a za izgradnju komunalne infrastrukture. U Hrvatskoj postoji razlika između onih župana, gradonačelnika i načelnika iz lokalnih uprava, bez obzira na stranačku pripadnost, koji znaju voditi i razvijati općine u interesu građana, a ima i onih koji to ne znaju i ne rade", istaknuo je ministar Vrdoljak.

ZAGREB - Hrvatska će u ukrajinskom zavodu u Odessi remontirati sedam MiG-ova 21 te otkupiti pet remontiranih istovrsnih borbenih zrakoplova, doznaje danas Hina u Ministarstvu obrane (MORH) koje je najavilo da će odluka o tome biti potpisana ovih dana. MORH je odluku donio nakon što su im ukrajinski predstavnici predali svu traženu dokumentaciju kojom su dokazali da je pet zrakoplova MiG 21 koje će Hrvatska kupiti od ukrajinskog zavoda u vlasništvu Ukrajine. U MORH-u se neslužbeno doznaje da je za remont i nabavu MIG-ova 21 ukrajinski zavod na natječaju ponudio cijenu od 13,9 milijuna eura, dok je rumunjski zavod Aerostar tražio 18,6 milijuna eura.

ZAGREB - Predsjednik zagrebačkoga gradskog odbora SDP-a Davor Bernardić priopćio je danas da je najavljeno istupanje članova iz SDP-a dva dana uoči drugog kruga lokalnih izbora potez male skupine nezadovoljnika koji je rezultat stavljanja privatnih interesa ispred interesa građana. "SDP je demokratska stranka u koju se nitko nije učlanjivao pod prisilom, što se posebno odnosi na sedam tisuća članova zagrebačkog SDP-a. No, s vremenom se ipak ispostavi da je nekima privatni interes bio ispred interesa građana koji su im dali svoje povjerenje i zbog kojih u SDP-u i djeluju", stoji u Bernardićevu priopćenju. Zbog dugogodišnjeg nezadovoljstva zagrebačkom Gradskom skupštinom i općim nezadovoljstvom politikom SDP-a koja se vodi na državnoj i gradskoj razini, vodstvo Mjesne organizacije SDP-a Brezovica danas je najavilo izlazak dijela članova iz stranke i pružanje podrške na lokalnim izborima u drugome krugu aktualnom zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću.

ZAGREB - Aktualni zagrebački gradonačelnik i nezavisni kandidat za gradonačelnika Milan Bandić danas je nakon polaganja vijenaca na Mirogoju u povodu Dana branitelja grada Zagreba istaknuo kako odaju počast onima koji su najzaslužniji za stvaranje hrvatske države, palim braniteljima grada Zagreba. "Hvala im za sve ono što su dali za Hrvatsku, za naš voljeni grad, za našu jedinu domovinu", poručio je Bandić nakon što je s predstavnicima braniteljskih i stradalničkih udruga položio vijenac i zapalio svijeću na Spomen obilježje Glas hrvatske žrtve - Zid boli. U organizaciji Koordinacije braniteljskih udruga, izaslanstvo Grada Zagreba, predvođeno gradonačelnikom Milanom Bandićem, položilo je vijence i zapalilo svijeće u spomen na pale branitelje i kod Središnjeg križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja, na grob prvog predsjednika RH dr. Franje Tuđmana, na grob ministra obrane Gojka Šuška te na grobnici Kenotaf na Krematoriju. U izaslanstvu je bio i general Mladen Markač. U povodu Dana branitelja Grada Zagreba vijence je na Mirogoju položilo i izaslanstvo Ministarstva branitelja na čelu s zamjenicom ministra Vesnom Nađ.

ZAGREB - Zagrebačka policija uhitila je skupinu pljačkaša koje sumnjiči da su u svibnju prošle godine odnijeli više od 1,5 milijuna kuna iz poslovnice Hypo banke u Novom Zagrebu. Uz dvojicu neposrednih počinitelja od 22 i 29 godina policija je uhitila i 39-godišnjeg zaštitara, koji im je prema ranijem dogovoru predao oružje i za to dobio 300 tisuća kuna, kao i dvojicu navodnih organizatora cijele akcije starih 30 i 45 godina. Zaštitar je zbog toga prijavljen za pomaganje u pljački, a dvojica osumnjičenih organizatora za poticanje na razbojništvo, doznaje se u Policijskoj upravi zagrebačkoj. Svi su osumnjičenici nakon kriminalističkog istraživanja predani pritvorskom nadzorniku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙