FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FaH - Najava fotografija za srijedu, 29. svibnja

ZAGREB, 29. svibnja 2013. (Hina) - Najava važnijih događaja za srijedu, 29. svibnja koje ćemo popratiti fotografijama

ZAGREB - U prigodi Dana Hrvatskoga sabora, 30. svibnja, predsjednik Sabora Josip Leko na svečanom će prijemu ugostiti saborske zastupnike, uglednike iz političkog i javnog života, diplomatski zbor. Na obilježavanju 30. svibnja – Dana Hrvatskog sabora sudjelovat će i predsjednik Republike Ivo Josipović i predsjednik Vlade RH Zoran Milanović. Sabor će tako obilježiti 23 godine hrvatskog parlamentarizma prisjećajući se 30. svibnja 1990. kada je konstituiran prvi višestranački Sabor. Leko je za Hinu ocijenio kako je Sabor u hrvatskoj državi odigrao najznačajniji ulogu "u odlučivanju i promišljanju hrvatske budućnosti i sadašnjosti" (12 sati, Hrvatski sabor, dvorana Ante Starčevića, Trg sv. Marka 7).

ZAGREB - Sjednica Vlade Republike Hrvatske (12,30 sati, Banski dvori, Trg sv. Marka 2).

ZAGREB - Nastavak sjednice Hrvatskog sabora (9,30 sati, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić sastat će se sa švedskom ministricom za europske poslove Birgitte Ohlsson, koja će boraviti u službenom posjetu Hrvatskoj (u 14 sati, MVEP, Trg N.Š. Zrinskog 7-8).

VARAŽDIN - Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović i župan Varaždinske županije Predrag Štromar potpisat će Sporazum o sufinanciranju troškova najamnina za školske građevine izgrađene po modelu javno-privatnog partnerstva na području Varaždinske županije između Ministarstva i Varaždinske županije, koji obuhvaća sufinanciranje troškova najamnina sredstvima državnog proračuna u dijelu od 55 posto (9 sati, Skupštinska dvorana Varaždinske županije, Franjevački trg 7).

DEN HAAG - Devet godina nakon dobrovoljne predaje šestorice bosanskohercegovačkih Hrvata, Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju (ICTY) u srijedu će izreći prvostupanjske presude bivšim čelnicima Herceg-Bosne optuženima za zločine nad muslimanskim stanovništvom Herceg-Bosne počinjene u sklopu udruženoga zločinačkog pothvata. U završnim riječima tužitelji su zatražili da ih se proglasi krivima te su za premijera Herceg-Bosne Jadranka Prlića, ministra obrane Brunu Stojića, zapovjednike Glavnog stožera HVO-a generale Slobodana Praljka i Milivoja Petkovića zatražili 40 godina zatvora, za zapovjednika vojne policije HVO-a Valentina Ćorića 35, a za načelnika Ureda za razmjenu zarobljenika Berislava Pušića 25 godina zatvora, dok su obrane zatražile njihovo oslobađanje.

ZAGREB - Građanska inicijativa "U ime obitelji" održat će konferenciju za novinare na kojoj će se govoriti o broju građana Republike Hrvatske koji su potpisali peticiju te se izjasnili o potrebi raspisivanja referenduma o braku. Inicijativa će izvijestiti i o sljedećim koracima (pravnom okviru) (11 sati, hotel Westin, Ulica Izidora Kršnjavog 1, dvorana Zrinjevac/Tuškanac).

KOSTRENA - Potpredsjednik HNS-a i ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak posjetit će Kostrenu gdje će podržati HNS-ove kandidate za nositelje izvršne vlasti u drugom krugu lokalnih izborima. U sklopu posjeta prisustvovat će tribini na temu: "Suživot velikih i malih tvrtki i njihov doprinos investicijskom ciklusu" (17 sati, Narodna knjižnica Kostrena, Sveta Lucija 14). Nakon tribine predviđene su izjave za novinare (18 sati).

ZAGREB - Prva utakmica završnice košarkaškog prvenstva Hrvatske Cibona - Zadar (Košarkaški centar "Dražen Petrovć", 20 sati).

Dežurni na desku FaH-a:

Prije podne: Damir Senčar

Poslije podne: Ivana Kutni

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙