FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 28. svibnja 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 12,30 sati.

ZAGREB - Hrvatski predsjednik Ivo Josipović upozorio je danas da u zadnje vrijeme učestale incidente u hrvatskom društvu, poput kamenovanja džamije u Rijeci te krađe zastave srpske manjine u Krnjaku, ne treba shvatiti olako, već zahtijevaju primjerenu reakciju društva. Predsjednik Josipović je na međunarodnoj stručnoj konferenciji "Dani kriznog upravljanja" istaknuo kako incidenti, učestali u posljednje vrijeme, imaju krizni potencijal ako izostane primjerena reakcija.

ZAGREB - U prigodi Dana Oružanih snaga Republike Hrvatske i Dana Hrvatske kopnene vojske izaslanici predsjednika Republike i vrhovnoga zapovjednika Oružanih snaga Ive Josipovića, predsjednika Vlade Zorana Milanovića te predsjednika Hrvatskog sabora Josipa Leke položili su danas vijence na groblju Mirogoju.

ZAGREB - Potpredsjednik Sabora Željko Reiner (HDZ) skandaloznim je danas nazvao propuste u održavanju državne mature, ocijenivši da se ne radi samo o propustima koordinatora državne mature, nego o grešci u sustavu. Reiner je to rekao nakon desetominutne stanke koju je Klub HDZ-a zatražio kako bi se očitovao o činjenici da su koordinatori državne mature u Senju, Đakovu i Splitu, umjesto eseja koji se trebao održati u ponedjeljak, učenicima podijelili ispit iz hrvatskog jezika, zbog čega je polaganje tog ispita u cijeloj Hrvatskoj odgođeno za petak.

ZAGREB - Glavni problem državnih potpora njihova je nepovoljna struktura, izjavio je danas zamjenik ministra financija Boris Lalovac u Hrvatskom saboru. Obrazlažući prijedlog novoga Zakona o državnim potporama, kojim se sustav potpora usklađuje s pravilima EU, Lalovac je izvijestio da je od 2006. do 2011. godine ukupno odobreno 57,2 milijardi kuna državnih potpora, od čega 21,2 milijardi poljoprivredi i ribarstvu.

SPLIT - Kandidat HDZ-ove koalicije za splitskog gradonačelnika Vjekoslav Ivanišević danas je izjavio kako polemika između njega i protukandidata mu SDP-ovca Ive Baldasara guši razmišljanja o razvojnim programima, najavivši da će se, suprotno Baldasarovu stavu, zauzeti za gradnju marine Duilovo. "Duel između Baldasara i mene počinje gušiti razgovore i razmišljanja o razvojnim programima", rekao je Ivanišević na konferenciji za novinare u Splitu.

DUBROVNIK - Gradski odbor SDP-a donio je odluku da u drugom izbornom krugu podrži kandidaturu Andru Vlahušića za gradonačelnika Dubrovnika. Predsjednica dubrovačkog SDP-a Olga Muratti u priopćenju za javnost pozvala je simpatizere i članove SDP-a da 2. svibnja izađu na izbore i glasuju za Andru Vlahušića - kandidata za gradonačelnika grada Dubrovnika. SDP nije u izborima za gradonačelnika Dubrovnika ušao u drugi krug i njihov kandidat Niko Šalja dobio je povjerenje 7,4 posto birača.

VARAŽDIN - Kandidat koalicije HNS-SDP-HSU-HSLS za varaždinskog gradonačelnika i aktualni gradonačelnik Goran Habuš pozvao je na današnjoj konferenciji za novinare građane da mu u drugom krugu izbora daju podršku budući da on predstavlja opciju koja želi ovaj grad voditi pošteno, odgovorno i transparentno. Habuš je istaknuo da se preko nezavisnog kandidata Marijana Cingule nudi „mutna“ i nejasna opcija odnosno pokušaj HDZ-a da na „mala vrata“ uđe u izvršnu vlast i da vlada Varaždinom.

SLAVONSKI BROD - Nezadovoljni reakcijom Gradskog izbornog povjerenstva u Slavonskom Brodu vezano uz prijavu da lokalna Sbtv protežira kandidata za gradonačelnika Dragana Jelića (HDZ), izborni stožer nezavisnog kandidata Mirka Duspare koji se žali da mu lokalna televizija ne da ni plaćeni oglas, slučaj je ponovno prijavio Državnom izbornom povjerenstvu.

ZAGREB - Koordinacija 11 sindikata javnih i državnih službi najavila je danas štrajk za 5. lipnja ako u postupku mirenja s predstavnicima Vlade ne postignu dogovor u roku od pet dana. "Ovih 11 sindikata danas će podnijeti zahtjev za mirenje koji se prema Zakonu mora završiti u idućih pet dana. Ako tada ne bismo postigli dogovor, potpisali dokument, onda ćemo u skladu sa zakonom najaviti štrajk Vladi odnosno poslodavcima u našim sustavima gdje će se štrajk organizirati", istaknula je tajnica Matice hrvatskih sindikata Mirela Bojić.

SPLIT - U eksploziji koja je nakon ponoći odjeknula na splitskim Bačvicama ponovno je, među tri automobila, oštećen i onaj odvjetnika Vinka Ljubičića, po drugi put u samo dvije godine, neslužbeno se doznaje u Splitu. Eksplozija se dogodila 40 minuta nakon ponoći i u njoj su oštećećena tri auzomobila, među kojima i "BMW" splitskog odvjetnika Ljubičića. Ovo je drugi put u samo dvije godine da netko nepoznat Ljubičiću postavlja eksploziv pod automobil.

ZAGREB - HDZ-ov informatičar Dario Bilušić posvjedočio je danas na suđenju bivšem premijeru Ivi Sanaderu u slučaju Fimi media da je za materijalno i financijsko poslovanje HDZ-a bio zadužen bivši glavni tajnik stranke Ivan Jarnjak. Glavni tajnik bio je nadređen i šefici računovodstva Branki Pavošević, ali i rizničaru Mladenu Barišiću, kazao je svjedok. No, dodao je da ne zna kakav je bio njegov osobni odnos s dvoje bivših stranačkih dužnosnika koji su priznali da su sudjelovali u izvlačenju državnog novca preko marketinške agencije Fimi media.

ŠIBENIK - Šibenska policija osumnjičila je četvoricu pripadnika šibenske navijačke skupine "Funcuti" za napad na policajce tijekom prekjučerašnjih navijačkih izgreda ispred stadiona na Šubićevcu, izvijestila je danas PU šibensko-kninska. Istragom je utvrđeno da su 28-godišnjak, 21-godišnjak i 20-godišnjak iz Šibenika, zajedno s maloljetnikom sa šibenskog područja, prekjučer popodne pokušali nasilno ući na tribine stadiona na kojemu je počela drugoligaška nogometna utakmica između Šibenika i Vinogradara.

SISAK - "Ne znam jesam li kriv, to zna samo dragi Bog", rekao je danas pred vijećem Županijskog suda u Sisku Joso Gregurić (57), kojeg optužnica tereti za ubojstvo svoje teško bolesne i nepokretne kćeri Marijane (23). U nastavku suđenja okrivljeni Gregurić je izjavio kako je razumio optužnicu, a na pitanje osjeća li se krivim, odgovorio je: "Ne znam da li sam kriv, to zna samo dragi Bog".

ZAGREB - Glavni urednik katoličkoga tjednika Glas Koncila Ivan Miklenić u novom broju lista ističe kako je odluka Ustavnoga suda o ukidanju Kurikuluma zdravstvenoga odgoja, za koji kaže da je uveden na nezakonit način, nova i svijetla stranica hrvatske povijesti u izgradnji i usavršavanju pravne države.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙