FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

ZAGREB, 23. svibnja 2013. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 21 sat.

SPLIT - Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Igor Štimac danas je objavio popis igrača za kvalifikacijsku utakmicu za svjetsko prvenstvo 2014. protiv Škotske, koja se igra 7. lipnja, i prijateljsku utakmicu protiv Portugala 10. lipnja te je naglasio kako nam je protiv škotske reprezentacije nužna pobjeda radi mira i ozračja za nastavak kvalifikacija.

"Protiv Škotske moramo osvojiti tri boda koja su nam potrebna radi mira i ozračja za nastavak kvalifikacijskih utakmica jer nas na jesen čeka strašna utakmica protiv Srbije", rekao je Štimac na konferenciji za novinare u Splitu. Utakmica protiv Škotske se igra u Zagrebu 7. lipnja, a protiv Portugala 10. lipnja u Ženevi.

Na pripreme koje će se od 27. svibnja do 2. lipnja ove godine održati u Međugorju Štimac je pozvao: Dario Krešić (FC Lokomotiv Moskva), Vjekoslav Tomić (Kardemir Karabuikspor), Domagoj Vida ((FC Dinamo Kijev), Šime Vrsaljko (GNK Dinamo Zagreb) Hrvoje Milić (NK Istra 1961), Marin Tomasov (TSV 1860 Muinchen), Josip Šimunić (GNK Dinamo Zagreb), Dejan Lovren (Olympique Lyon), Mario Maloča (HNK Hajduk Split), Tin Jedvaj (GNK Dinamo Zagreb), Mateo Pavlović (SV Werder Bremen), Mateo Kovačić (FC Internazionale), Milan Badelj (Hamburger SV), Arijan Ademi (GNK Dinamo Zagreb), Ognjen Vukojević (FC Spartak Moskva), Ivo Iličević (Hamburger SV), Alen Halilović (GNK Dinamo Zagreb), Ivan Perišić (Vfl Wolsfburg), Sammir (GNK Dinamo Zagreb), Niko Kranjčar (FC Dinamo Kijev), Ivica Olić (Vfl Wolsfburg), Eduardo da Silva (FC Šahtar Doneck) i Nikica Jelavić ( Everton FC). U Zagrebu će se 3 lipnja za ogled protiv Škotske reprezentaciji priključiti osam nogometaša: Stipe Pletikosa (FC Rostov), Danijel Subašić (AS Monaco), Darijo Srna (FC Šahtar Doneck), Ivan Strinić (FC Dnipro), Ivan Rakitić (Sevilla FC), Gordon Schildenfeld (Paok FC), Mario Mandžukić (FC Bayern Muinchen) i Nikola Kalinić (FC Dnipro).

ZAGREB - Samo sedmorica igrača, koja su prošle godine u Londonu osvojili zlatno olimpijsko odličje, nalaze se na popisu izbornika Ivice Tucka za nastup na Mediteranskim igrama u Mersinu i Svjetskom vaterpolskom prvenstvu u Barceloni.

"Mi smo na početku stvaranja nove reprezentacije, a na žalost pored Burića i Boškovića, koji su zatražili da ove godine budu oslobođeni od reprezentativnih obveza, uskoro na operaciju zbog teške ozljede ramena odlazi i Ivan Buljubašić pa sam na mjestu beka pozvao Ivana Milakovića iz Mladosti", kazao je Tucak obrazlažući listu od 18 pozvanih vaterpolista.

Na Tuckovom popisu su: vratari Josip Pavić, Marko Bijač i Duje Jelovina, centri Nikša Dobud, Fran Paškvalin i Ivan Krapić, bekovi Andro Bušlje, Ivan Milaković, Luka Lončar i Kristijan Milaković te vanjski igrači Maro Joković, Sandro Sukno, Paulo obradović, Petar Muslim, Anđelo Šetka, Duje Živković, Ante Vukičević i Luka Bukić.

POLSA - Talijan Vincenzo Nibali (Astana) napravio je veliki korak ka ukupnoj pobjedi na ovogodišnjoj biciklističkoj utrci "Giro d'Italia" pobijedivši u 18. etapi, pojedinačnom brdskom kronometru voženom od Morija do Polse u dužini od 20.6 kilometara. Nibali je zadanu dionicu prešao za 44:29 minuta, 58 sekundi brže od drugog Španjolca Samuela Sancheza (Euskaltel) i 1:20 od trećeg sunarodnjaka Damiana Carusa (Cannondale) i tako je povećao svoju prednost u ukupnom redoslijedu. Tri etape prije završetka utrke Nibali ima 4:02 minute prednosti ispred drugog Australca Cadela Evansa (BMC), te 4:12 minuta ispred trećeg Kolumbijca Rigoberta Urana (Sky).

Ponovno se pokazalo kako su utrke na kronometar slaba točka najboljeg hrvatskog biciklista Roberta Kišerlovskog (RadioShack) koji je u 18. etapi zauzeo 39. mjesto sa 3:46 minuta zaostatka za Nibalijem, te je u ukupnom redoslijedu pao za dva mjesta i trenutačno je 16. sa 12:05 minuta iza Talijana. Drugi hrvatski predstavnik na "Giru" Kristijan Đurasek (Lampre) u 18. je etapi bio 91. sa 5:35 minuta iza Nibalija, te je ukupno 70. sa 1:56:11 sati iza vodećeg Talijana.

MEDEMBLIK - Dva dana do kraja regate Europskog kupa za jedriličare u nizozemskom Medembliku, kako zasad stvari stoje hrvatski predstavnici bi mogli nastupiti u finalu u pet od sedam disciplina u kojima nastupaju. Naši jedriličari ostali su u vrhu poretka iako su rezultati u četvrtak bili dosta šaroliki. Šime Fantela i Igor Marenić su nakon tri dana regate i osam održanih jedrenja treći među dvojcima klase 470. U ženskoj konkurenciji klase 470 i dalje se na visokom šestom mjestu drže Enia Ninčević i Romana Župan. Tonči Stipanović je četvrti u Laseru. Daniel Mihelić napredovao je na 13. mjesto, Filip Jurišić je 31., Toma Višić 45. S odličnim danom na četvrto mjesto u samcu napredovala je Tina Mihelić. U četvrtak je zabilježila drugo i dva četvrta mjesta. Pavle Kostov i Petar Cupać se u klasi 49-er nakon osam jedrenja nalaze na petom mjestu. U Finnu se Josip Olujić nalazi na 11. mjestu, dok je Mihovil Fantela među daskašima 31.

APATIN - Hrvatska muška reprezentacija osvojila je zlatnu medalju na 14. IBSA Europskom prvenstvu u kuglanju za slijepe i slabovidne koje se od 21. do 26. svibnja održava u Apatinu. Drugog dana natjecanja u Srbiji naši reprezentativci srušili su 4164 čunja i time postavili novi europski rekord. Zlato su u zaslužili u kategoriji B1 Stjepan Đunđek 619, Ranko Milutinović 600, u kategoriji B2 Villiam Jelušić 717, Stanko Jerković 753 te u kategoriji B3 Vedran Dumenčić 712 i Zlatko Vučenović 763 čunja. Srebro je sa 3920 oborenih čunjeva osvojila Slovenija, broncu Rumunjska sa 3891. čunjem.

ZAGREB - Dvije najbolje hrvatske atletičarke, bacačica diska Sandra Perković i skakačica u vis Blanka Vlašić nastupit će u subotu na mitingu Dijamantne lige u New Yorku. Za Blanku Vlašić će natjecanje u New Yorku biti prvo nakon više od godinu dana stanke zbog ozljede ahilove tetive zbog koje je propustila i nastup na Olimpijskim igrama u Lonodnu prošle godine. Olimpijska pobjednica i svjetska prvakinja u bacanju diska Sandra Perković će u New Yorku imati drugi ovogodišnji nastup u Dijamantnoj ligi nakon pobjede prije dva tjedna u Dohi.

LONDON - Pobjednik Europske nogometne lige u sezoni 2015/2016 osigurat će izravno mjesto u skupinu Lige prvaka sljedeće sezone, potvrdila je UEFA. Krovna organizacija europskog nogometa već duže vrijeme pokušava unaprijediti Europsku ligu, koja je po mnogima sasvim u sjeni Lige prvaka i po novčanim nagradama, medijskom praćenju, ali i interesu samih klubova. Novost da se prvaku Europske lige garantira mjesto u Ligi prvaka bit će potvrđena na sastanku Izvršnog odbora UEFE ovog tjedna u Londonu, a novinari navode da je najzaslužniji za tu ideju predsjednik UEFE Michel Platini.

NYON - Finale Lige prvaka 2015. igrat će se u Berlinu, dok će se finale Europske lige iste godine igrati u Varšavi, izjavio je u četvrtak glavni tajnik UEFA-e Gianni Infantino.

DURHAM - Izbornik američke košarkaške reprezentacije Mike Krzyzewski potvrdio je u četvrtak kako će ostati na toj dužnosti i u sljedećem olimpijskom ciklusu, odnosno da će sjediti na klupi američke reprezentacije na Igrama u Rio de Janeiru 2016. godine. Krzyzewski je ulogu američkog izbornika preuzeo 2005. godine, te je vodio profesionalce iz NBA lige do zlata u Pekingu 2008. i Londonu 2012., a trenutačni omjer pobjeda i poraza mu je 61-2 s tim da je dobio posljednjih 50 službenih utakmica. Čitavo to vrijeme ostao je i na dužnosti prvog trenera sveučilišta Duke.

"Voditi reprezentaciju svoje zemlje najveća je čast. Nakon Londona sam uistinu mislio kako je moja izbornička karijera završila. No, predsjednik saveza Jerry Colangelo bio je uporan, te sam nakon savjetovanja s obitelji i svojim suradnicima na sveučilištu odlučio ostati izbornik", rekao je Krzyzewski.

ZAGREB - Danas je nakon duge bolesti u 82. godini umro Ivan Laljak, dugogodišnji predsjednik skupštine Nogometnog kluba Inter iz Zaprešića i dobitnik najvišeg priznanja za sport, Nagrade "Franjo Bučar" za životno djelo koju mu je 2011. godine dodijelilo Ministarstvo znanosti, obrazovanja sporta. Ivan Laljak rođen je u Zaprešiću 1931. godine, izučio je postolarski zanat i skoro cijeli radni staž radio kao obrtnik u središtu Zaprešića. Usto je preko 60 godina djelovao u nogometnom klubu iz svog rodnog grada. Počeo je igrati kao junior 1950., a već 1954. postaje član uprave. Radio je kao tajnik i predsjednik NK Zaprešić. Za njegova mandata izgrađeno je sadašnje igralište, svlačionice i društvene prostorije. Od nekadašnjeg "podstanara" u vatrogasnom domu, zaprešićko nogometno društvo izgradilo je vlastite prostorije i stadion, u vrijednosti od više milijuna eura. Za to vrijeme klub je od nižerazredne momčadi napredovao do prve hrvatske nogometne lige i postao pobjednik prvog Hrvatskog nogometnog kupa 1991. godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙