FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - Sport u 21 sati

ZAGREB, 21. svibnja 2013. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21 sati:

ZAGREB - Hrvatska atletičarka Ana Šimić osvojila je sjajno drugo mjesto u skoku u vis na IAAF World Challenge mitingu u Pekingu s novim osobnim rekordom od 195 centimetara. Prvo mjesto u Pekingu pripalo je Ruskinji Ani Čičerovoj s preskočenih 202 cm dok je treća bila Uzbekistanka Nadija Dusanova s visinom 192 cm. Dosadašnji rekord 23-godišnje hrvatske visašice iznosio je 188 cm, a postavila ga je u Belemu prošle godine. Njezin dvoranski rekord iznosi 193 cm, a postavila ga je u veljači ove godine u Istanbulu. Hrvatski rekord u vlasništvu je Blanke Vlašić, a iznosi 208 cm što je ujedno i drugi rezultat svih vremena.

MEDEMBLIK - Prvi dan regate Europskog kupa u nizozemskom Medembliku prošao je za hrvatske jedriličare više nego dobro, unatoč prilično niskim temperaturama i kiši. Pavle Kostov i Petar Cupać su drugi u 49er-u nakon četiri plova, Šime Fanteli i Igor Marenić se nakon prvog dana natjecanja i tri plova za muške dvojce nalaze na trećem mjestu, Tina Mihelić je u samcu šesta nakon prva tri plova, dok je Tonči Stipanović u Laseru ukupno četvrti. Gotovo svi naši jedriličari odlično su otvorili regatu i vratili se zadovoljni na kopno. Pavle Kostov i Petar Cupać su drugi i 49er-u nakon četiri plova. "Uvjeti za jedrenje dosta su teški, magla je, kiša i lagan vjetar do desetak čvorova. Dobro smo se snašli na moru, imali smo dobru brzinu. Zadovoljni smo s brzinom, kako smo jedrili, idemo dalje," rekao nam je Pavle Kostov.

RIM - Španjolac Benat Intxausti pobjednik je 16. etape biciklističke utrke Giro d'Italia, dok je najbolji hrvatski biciklist Robert Kišerlovski zauzeo 26. mjesto. Intxausti, član Movistara prošao je 238 kilometara dugačku dionicu od Valloirea do Ivrea za pet sati, 52 minute i 48 sekundi. Drugi je ciljem u vremenu pobjednika prošao Estonac Tanel Kangert, a treće mjesto s identičnim rezultatom ostvario je Poljak Przemyslaw Niemiec. Kišerlovski je ciljem prošao s minutom i 51 sekundom zaostatka, dok je Kristijan Đurasek bio 60. s nešto više od šest minuta zaostatka. U ukupnom poretku vodstvo je zadržao Talijan Vincenzo Nibali, drugi je Australac Cadel Evans sa 1:26 minute zaostatka, a treći je Kolumbijac Rigoberto Uran sa 2:46 minute zaostatka. Kišerlovski je na 14. mjestu s nešto više od osam minuta zaostatka, a Đurasek je 66. sa sat i 41 minutom zaostatka.

DORTMUND - Četiri dana prije finala nogometne Lige prvaka trener njemačkog nogometnog prvoligaša Borussie Dortmund Jurgen Klopp napao je Bayern poručivši kako ga bavarski klub zbog financijske moći i politike dovođenja igrača podsjeća na 'negativce iz filmova o James Bondu'. "Mi nismo supermarket, ali Bayern želi naše igrače jer znaju da ih mi ne možemo platiti kao oni. To je kao u filmovim o James Bondu, samo što su oni negativci," kazao je Klopp, te dodao: "Bayern želi dominirati poput Barcelone. To je normalno kada imate novac jer vam on povećava izglede. Međutim, novac nije garancija dobrih rezultata." Klopp je otkrio kako je u prošlosti bio kandidat za klupu bavarskog velikana, međutim Bayern je ipak izabrao Jurgena Klinsmanna. "Tada sam bio jedan od dvojica kandidata, no Uli Hoenes se odlučio za Jürgena Klinsmanna." Finale nogometne Lige prvaka između Bayerna i Borussije je u subotu na londonskom stadionu Wembley.

NEW YORK - Engleski nogometni prvoligaš Manchester City i slavni američki baseball klub New York Yankees formirali su nogometnu momčad koja će se od 2015. natjecati u američkoj Major League Soccer (MLS). Nova momčad će se zvati New York City Football Club, a još uvijek nije poznato na kojem će stadionu igrati, niti tko će voditi klub. U planovima je gradnja i novog stadiona u Flushing Meadows Corona Parku Queensu. Prema pisanju američkog tisak 'ulazak' u MLS City i Yankeese će koštati 100 milijuna dolara. Većinski vlasnik novog kluba bit će City, dok će Yankees, jedan od najvećih sportskih brendova u svijetu, biti glavni partner u cijelom projektu. "New York je sportski grad. Oduševljeni smo što imamo priliku stvoriti još jedan nogometni klub u ovom gradu. Ispred nas je veliki projekt i svi smo oduševljeni," kazao je izvršni direktor Cityja Ferran Soriano. New York City Football Club će biti 20-ti klub u MLS-u, a drugi u New Yorku nakon Red Bullsa.

SPLIT - Nakon što gotovo dvije godine nije nastupala zbog ozljede, jedna od najboljih hrvatskih atletičarki Blanka Vlašić uoči nastupa na mitingu Dijamantne lige 25. svibnja ove godine New Yorku poručila je kako se ostvaruje san o povratku na natjecanja, te kako sada počinje drugo poluvrijeme njezine karijere. "Došao je trenutak koji sam sanjala dvije godine i u nekim trenucima je izgledalo kao da je to san koji nikad neću dočekati. Trenutno uživam u toj spoznaji i svaki trenutak želim proživjeti na pravi način", rekla je Blanka Vlašić danas novinarima u Splitu uoči sutrašnjeg odlaska u New York gdje će 25. svibnja sudjelovati na mitingu Dijamantne lige. Po njezinim riječima bilo je trenutaka kada je "samo jedna odluka dijelila od kraja karijere", ali da sadašnji povratak natjecanjima predstavlja "drugo poluvrijeme" njezine karijere. "Malo sam ispala iz ritma, ali najvažnije je da sam na startnoj listi. Iza mene su najduže pripreme u životu. U nekim sam pokazateljima bolja nego ikad i ne bih se vraćala skakanju kad ne bih znala da mogu", objasnila je Blanka svoju trenutačnu situaciju. Ona smatra kako trenutačno ne treba govoriti o rezultatima niti visinama koje može preskočiti. "Obzirom na to što se desilo, što je bilo i kakve smo sve situacije morali proći, sada bi bilo apsurdno i obijesno govoriti o nekim rezultatima", istaknula je Blanka.

Njezin trener Bojan Marinović je rekao kako je Blanka završila intenzivan ciklus treninga, te da je zadovoljan trenažnim procesom.

"Blanka je odlično podnijela što se nije natjecala 21 mjesec. Sada nam preostaje uhodavanje iz natjecanja u natjecanje i nema žurbe, nego je najbitnije biti strpljiv i ići korak po korak", kazao je Marinović.

RIM - Talijanski nogometni prvoligaš Roma kažnjen je s jednom utakmicom igranja pred praznim stadionom zbog rasističkog ispada navijača za vrijeme ligaške utakmice protiv Milana na San Siru. Roma je prvotno kažnjena sa 50.000 eura, no vodstvo lige je postrožilo kaznu. Navijači Rome tijekom utakmice nekoliko su puta rasistički vrijeđali tamnopute igrače 'Rossonera' Maria Balotellija i Kevina-Princea Boatenga zbog čega je utakmica skoro bila prekinuta. U smirivanju navijača rimskog kluba uključio se i kapetan Francesco Totti koji je u nekoliko navrata molio navijače da se smire i ne vrijeđaju suparnika. Izbornik talijanske reprezentacije Cesare Prandelli razočarano je ustvrdio kako je 'rasizam na talijanskim stadionima postao ozbiljan problem'. "Rasizam je postao veliki problem talijanskog nogometa. Ukoliko želimo biti ozbiljan savez moramo iskorijeniti to zlo. Pred nama je dugačak put, ali moramo svima jasno pokazati kako je rasizam zlo," kazao je starteg 'Azzurra'.

LONDON - Otac bivših engleskih nogometnih reprezentativaca i igrača Manchester Uniteda Garyja i Phila Nevillea, Neville Neville (63) optužen je za seksualni napad na jednu ženu u Buryju. "Pregledao sam dokaze i mislim kako imamo dovoljno materijala za pokretanja postupka protiv njega zbog seksualnog napada," kazao je glavni tužitelj Nazir Afzal. Neville Neville je optužen da je pokušao silovati 46-godišnju ženu tijekom vožnje kući nakon što su bili na zabavi u jednom pubu. Neville je bivši profesionalni igrač kriketa i direktor nogometnog kluba Bury. Njegovi sinovi godinama su bili članovi Manchester Uniteda. Gary (38) je 19 godina igrao za United, a trenutačno je pomoćnik engleskog izbornika Roya Hodgsona, dok je dvije godine mlađi Phil igrao deset godina za United, a posljednjih osam za Everton.

MALAGA - Španjolski košarkaši prvloigaš Unicaja u utorak je objavio kako raskida suradnju s hrvatskim trenerom Jasminom Repešom nakon što ove sezone nije izboren plasman u doigravanje. "Upravni odbor kluba sastao se jučer i odlučeno je da se prekine ugovor s Jasminom Repešom tako da on od iduće sezone više neće biti trener Unicaje. Ta je odluka donesena nakon što je Unicaja završila prvenstvo na devetom mjestu", kaže se u klupskom priopćenju. "Klub želi zahvaliti Jasminu Repeši na radu, naporima i predanosti pokazanima tijekom ove sezone i želi mu uspjeh u budućnosti", dodaje se u priopćenju. Repeša je do početka ove sezone bio hrvatski izbornik, no kada je dobio posao trenera u Unicaji, prestao je obnašati izborničku dužnost u Hrvatskoj s obzirom da u Španjolskoj nije moguće biti trener i izbornik istovremeno. Otkazom u Unicaji se otvara mogućnost da Repeša nastavi raditi kao izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije, te ju vodi na skorašnjem Eurobasketu koji će se od 4. do 22. rujna igrati u Sloveniji.

AMSTERDAM - Nizozemski nogometni stručnjak Frank de Boer (43) produžio je ugovor s Ajaxom do 2017. godine. De Boer i Ajax potpisali su novi ugovor tjedan dana nakon što je Ajax osvojio treći uzastopni naslov nizozemskog prvaka i 32. u povijesti. De Boer je stigao u Amsterdam u prosincu 2010. umjesto Martina Jola nanizavši tri naslova prvaka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙