FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U borbi protiv krize Pahor i Janša uspješniji od Bratušek

LJUBLJANA, 21. svibnja 2013.(Hina) - Većina Slovenaca smatra da je sadašnja vlada koju vodi premijerka Alenka Bratušek manje uspješna u borbi protiv krize od prethodnih vlada, pokazalo je u utorak objavljena anketa agencije Episcentar koju prenose mediji.

Da se je protukriznim djelovanjem najviše istaknula vlada koju je od 2008. do 2011. vodio Borut Pahor ocijenilo je 39,4 posto ispitanika, a da je to bila vlada koju je do prije dva mjeseca vodio Janez Janša smatra njih 34,4 posto, dok je aktualnu vladu Alenke Bratušek najuspješnijom u borbi protiv krize ocijenilo 26,4 posto ispitanika.

U telefonskoj anketi Episcentra, provedenoj prošlog tjedna za portal Telekoma Slovenije, sudjelovalo je 600 ispitanika. Anketa sugerira značajan pad popularnosti sadašnje vlade zbog nedavno objavljenih protukriznih mjera koje od sredine godine predviđaju povećanje poreza na dodanu vrijednost i uštede na plaćama u javnom sektoru budući da je vladu Alenke Bratušek prema ispitivanju iste agencije prije mjesec dana podupiralo 62 posto ispitanika.

U anketu je bilo uključeno i pitanje o ulasku Hrvatske u EU, koje je pokazalo visoku potporu njezinu uključivanju u integraciju. Da podupiru ulazak Hrvatske u EU izjavilo je 88 posto ispitanika, a da ne podupiru njih 12 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙