FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Flego i Miletić: građani prepoznali programe

PULA, 20. svibnja 2013.(Hina) - Kandidati koalicije IDS-HNS-Zeleni za istarskog župana Valter Flego i za gradonačelnika Pule Boris Miletić danas su na konferenciji za novinare izrazili zadovoljstvo rezultatima u prvom krugu kojima su građani, smatraju, nagradili njihove programe i konkretnu, a ne, kako su rekli, politikantsku kampanju.

Flego s 47,25 posto osvojenih glasova u prvom ide u drugi krug izbora s kandidatom za istarskog župana koalicije SDP-HSU-HSLS-SDSS-SDAH Damirom Kajinom, koji je osvojio 36,24 posto glasova birača.

Građani su nagradili to što sam se koncentrirao na konkretne mjere i projekte a ne na politikanstvo, kazao je Flego. Najavio je da će i do drugog kruga nastaviti prezentirati projekte iz njegova programa "Platforma 7x7 za Istru koja radi" te razgovarati s gospodarstvenicima i građanima, za razliku, dodao je, "od drugog kandidata".

"Pitanje je hoće li druga strana nakon svih podmetanja moći građanima pogledati u oči. Siguran sam u uspjeh," poručio je Flego.

Uvjeren u svoju pobjedu, dodao je kako rezultat koalicije IDS-HNS-Zeleni za Županijsku skupštinu (43,93 posto) jamči kvalitetnu suradnju između župana i županijske skupštine i sigurnu vlast.

Gradonačelnički kandidat Boris Miletić zahvalio je sugrađanima na velikoj potpori. On je u prvom krugu osvojio 48,63 posto glasova i u drugom će se natjecati s Peđom Grbinom, kandidatom koalicije SDP-HSU-HSLS-SDSS-SDAH koji je dobio 24,54 posto glasova birača.

"To povjerenje nam je omogućilo da imamo stabilnu većinu u Gradskome vijeću, 14 od ukupno 25 vijećnika. To znači stabilnost u idućem mandatu i realizacija našeg programa," naglasio je Miletić.

Ovim rezultatom građani su poručili kako žele da se o Puli odlučuje na pulskom Forumu a ne, poručio je, na nekom zagrebačkom trgu.

"Mi u IDS-u tijekom ove kampanje nismo nikoga blatili, vrijeđali niti podmetali i omalovažavali već smo ponudili program i bavili se projektima," istaknuo je Miletić.

Pozvao je nadležno ministarstvo da se više ne oteže s početkom izgradnje nove Opće bolnice, jer, kako je rekao, "nitko nema pravo poigravati se sa zdravljem građana".

Na pitanje čiju potporu očekuje u drugom krugu izbora, Miletić je kazao kako se on uvijek oslanjao na svoje sugrađane pa stoga očekuje još veću potporu u drugom krugu ovih izbora.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙