FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kajin: izgradnja nove pulske bolnica - test za koaliciju

PULA, 20. travnja 2013.(Hina) - Kandidat koalicije SDP-HSU-HSLS-SDSS za istarskog župana Damir Kajin na današnjoj je konferenciji za novinare u Puli ustvrdio kako na projektu izgradnje nove pulske Opće bolnice ta koalicija "prolazi ili pada".

"Tu nema nikakvog farbanja, izgradnja mora započeti. Ako se to ne dogodi do ovog perioda iduće godine, onda je moj mandat propao" - ustvrdio je Kajin. Dodao je da kojim slučajem "Vlada odnosno država nije preuzela sanaciju pulske bolnice, Istarska županija i bolnica bi naprosto bankrotirale što bi", kako je rekao, "ugrozilo egzistenciju tisuće zaposlenih na ovim prostorima".

Govoreći o dosadašnjem tijeku prikupljanja potpisa potpore građana, poručio je kako se on ne natječe s IDS-om u prikupljanju potpisa te kako u izbore ne ide protiv IDS-a. "IDS nije problem već oni koji su iskoristili ovu stranku da sebi podrede Istru. No, dolazi drugo vrijeme", istaknuo je Kajin dodavši kako više neće biti nedodirljivih jer će, drži, "institucije konačno raditi svoj posao.

"Istra se neće voditi s daljinskim upravljačem kao do sada. Vrh IDS-a je do jučer kontrolirao dio pravosuđa i policije u Istri", poručio je Kajin dodavši kako su "građani u Istri postali žrtve klijentelizma IDS-ova vodstva te kako je Istra danas žrtva iznutra, a ne izvana".

Stoga je Kajin zaključio kako se slaže s jučerašnjom izjavom potpredsjednika IDS-a Borisa Miletića da se o Puli i Istri neće odlučivati s Iblerovog trga, ali "niti iz pulskog zatvora".

Premda je na konferenciji za novinare bio najavljen i dolazak ministra zdravlja Rajka Ostojića, on je zbog "promjene rasporeda morao mijenjati plan", pa je saborski zastupnik i kandidat te koalicije za pulskog gradonačelnika Peđa Grbin novinarima pročitao ministrovo predviđeno obraćanje. U njemu je poručio kako će gradnja nove bolnice započeti već ove godine po provedenim javnim natječajima za koje, kako je poručio, "jamči da će biti transparentni i sukladno propisanim zakonskim odredbama".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙