FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kolar (SDP) novi župan Krapinsko-zagorske županije

KRAPINA, 19. svibnja 2013. (Hina) - Željko Kolar, kandidat koalicije SDP-HNS-HSU-HSS-HSLS, novi je župan Krapinsko-zagorske županije jer je u prvom krugu osvojio 51,74 posto glasova, ispred kandidata koalicije HDZ-ZDS-HSP-ZS-HSP Ante Starčević-HSZ Eko savez Žarka Tušeka koji je osvojio 33,94 posto.

Kandidatkinja Hrvatskih laburista Natalija Lukec osvojila je 9,95 posto glasova.

Iako je Kolar osvojio potrebnu većinu u prvom krugu, za proglašenje službene pobjede trebat će pričekati do drugog kruga, jer će se na jednom biračkom mjestu u Humu na Sutli ponoviti izbori zbog jednog listića više u kutiji u odnosu na broj izašlih birača.

No, zbog relativno malog broja birača ti rezultati najvjerojatnije neće utjecati na konačan rezultat izbora za župana, istaknula je predsjednica Županijskog izbornog povjerenstva Marina Kunić-Stipičić.

Novi župan Kolar zahvalio se biračima na podršci ističući da je bio uvjeren u pobjedu u prvom krugu jer su, po njegovim riječima, stanovnici Krapinsko-zagorske županije počeli prepoznavati pozitvne promjene od kada je na vlasti u državi došla Kukuriku koalicija predvođena SDP-om.

Lista SDP-HNS-HSS-HSU-HSLS osvojila je i najviše glasova za Skupštinu Krapinsko-zagorske županije sa 45,39 posto. Koalicija HDZ-ZDS-HSP-ZS-HSP Ante Starčević-HSZ Eko savez dobila je 36,8 posto, Hrvatski laburisti 11,57 posto i A-HSS 6,24 posto.

Za gradonačelnika Krapine ide se u drugi krug izbora, a borba će se voditi između kandidata HDZ-a, ZDS-a, HSLS-a i A-HSS-a Zorana Gregurovića, koji je osvojio 40,89 posto glasova, i kandidata SDP-a i HSU-a Željka Pavića koji je osvojio 30,89 posto.

HDZ-ov kandidat Gregurović naglasio je da su rezultati pokazali da je Krapina i dalje ostala vjerna HDZ-u te da je on prepoznat među biračima kao "novo lice" koje će unijeti novu energiju u politku.

Najviše glasova za Gradsko vijeće Krapine dobila je lista HDZ-ZDS-HSLS-A-HSS 38,67 posto, slijedi lista SDP-HSU 30,25 posto, lista HNS-a 17,24 posto, dok su Hrvatski laburisti dobili 8 posto glasova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙