FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Teške prilike u gospodarstvu pritisnule dobit slovenskog Petrola

LJUBLJANA, 16. svibnja 2013. (Hina/Reuters) - Najveći slovenski lanac benzinskih crpki Petrol izvijestio je u četvrtak da mu se neto dobit u prvom tromjesečju smanjila četiri posto pod pritiskom slabosti u matičnom slovenskom i u susjednom hrvatskom gospodarstvu.

"Slovanija i Hrvatska, dva tržišta na kojima ostvarujemo najveću prodaju, već su nekoliko godina suočene s nepovoljnim prilikama u gospodarstvu, što se odražava u padu poslovnih aktivnosti, slaboj platežnoj disciplini, insolventnosti, padu osobne potrošnje i povećanoj nezaposlenosti", objavio je danas Petrol.

Grupa je objavila da joj je neto dobit u prvomo tromjesečju pala na 12,4 milijuna eura, sa 12,9 milijuna eura koliko je iznosila u istom radzoblju lani. Prihodi su porasli pet posto, na 947 milijuna eura.

U prosincu Petrol je objavio da u 2013. očekuje prihode u visini 4,04 milijarde eura, naprema 3,8 milijardi eura koliko su iznosili u 2012. Neto dobit trebala bi porasti na 58,2 milijuna eura, s 53,9 milijuna eura u prošloj godini.

"Poslovni plan za 2013. pripremljen je tako da uzme u obzir teške prilike u gospodarstvu usprkos kojima je Petrol ostvario dobru prodaju... Neto dobit (u prvom tromjesečju) bila je 20 posto viša no što je planirano", stoji u priopćenju.

Petrol ima 469 benzinskih crpki u Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Srbiji i na Kosovu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙