FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

TUI povisio prognozu na cijelu godinu unatoč tromjesečnom gubitku

FRANKFURT, 15. svibnja 2013. (Hina/AFP) - Njemački organizator putovanja TUI izvijestio je u srijedu da mu se neto gubitak povećao u drugom fiskalnom tromjesečju, ali je unatoč tome povisio prognozu rezultata za cijelu 2013. godinu.

TUI, čija poslovna godina traje od listopada do rujna, u priopćenju je naveo da je u razdoblju od siječnja do ožujka poslovao s gubitkom od 248,4 milijuna eura. U istom razdoblju prošle godine neto gubitak iznosio je 185,2 milijuna eura.

Grupa je ujedno smanjila operativni gubitak na 303,4 milijuna eura, s 309,5 milijuna koliko je iznosio u istom razdoblju prošle godine. Prihodi su mu porasli 1,9 posto, na 3,344 milijarde eura.

U TUI-ju su veći neto gubitak pripisali jednokratnim faktorima, uključujući otpis hotelskog projekta u Italiji, rezervacije povezane s proširenjem flote brodova za kružna putovanja u podružnici Hapag-Lloyd Kreuzfahrten i troškove preustroja.

Na temelju takve "solidne poslovne izvedbe ... povisili smo prognozu cjelogodišnjeg poslovnog rezultata", rekao je izvršni direktor Horst Baier. Uprava TUI-ja sada očekuje njegovo "poboljšanje", dodao je.

Iako će neto jednokratni troškovi "premašiti naše početne smjernice", ukupna će dobit "ostati pozitivna u cijeloj godini, ali će na nju značajno utjecati jednokratni faktori", pojasnio je Baier.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙